23:14, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Vlatko Stefanovski in Tadej Toš še dodatno segrela ozračje Festivala Lent





Drugi večer Festivala Lent je postregel z odličnim nastopom kitarista Vlatka Stefanovskega na Glavnem odru, malo za tem je občinstvo na odru Minoriti ogrel Tadej Toš. Odlični nastopi pa so se vrstili tudi na drugih odrih.

Makedonski kitarist svetovnega slovesa Vlatko Stefanovski je s številčno ekipo nacionalnega folklornega ansambla Tanec stopil na glavni oder na Trgu Leona Štuklja točno ob dogovorjeni uri nastopa. Vse od prve do zadnje skladbe so igrali in peli uigrano, sproščeno in strastno. Stefanovski je še enkrat znova pokazal, da je po kakovosti v samem vrhu. Nacionalni folklorni ansambel Severne Makedonije Tanec, ki upravičeno velja za kulturnega ambasadorja svoje države, pa mu je sledil in skupaj z Vlatkom ustvaril hipnotičen nastop. Občinstvo je bilo navdušeno vse od začetka do konca.

Občinstvo na Glavnem odru

Tadej Toš je pol ure za začetkom nastopa Vlatka Stefanovskega že žvižgal na odru Minoriti. Le nekaj trenutkov za tem je že uvajal svoje občinstvo v to, da naj pove svoje mnenje, naj bo glasno in jasno. Ni šlo brez pingvinov v puščavi in ne nazadnje tudi ne brez vica, ki si ga je izmislil Tadej Toš. O pingvinih so slišali obiskovalci tudi na koncu. Vmes pa je seveda Toš pokazal svoje znanje vsebinskega sprehajanja od točke do točke, ki je povzročilo smeh in zagotovo velikokrat tudi strinjanje s tematiko. Polna tribuna se je krohotala, smejala in želela od Toša vse več. In tudi dobila.

Tadej Toš na odru Minoriti
Publika na odru Minoriti ob nastopu Tadeja Toša

Sicer pa je bilo zanimivo tudi na drugih odrih, tudi na Večerovem – Jurčkovem odru ob Vodnem stolpu, kjer najprej nastopila vipavska zasedba Jet Black Diamonds z rokerskimi pesmimi, tej pa je sledila italijanska skupina Mode Machine Depeche Mode Tribute, ki je tako navdušila, da občinstvo kar ni moglo zapustiti Festivala Lent, ne da bi se pošteno razmigalo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.