08:22, sob, 20. Apr

FOTO in VIDEO: Vrtec v Hočah tudi slavnostno odprt





Nekaj dni po začetku novega šolskega leta so v Hočah organizirali tudi slavnostno odprtje njihovega novega vrtca, ta je bila prilagojena, spremljevalni program so pripravili v zunanjosti, notranjost pa je bila na pogled v virtualnem ogledu.

FOTO: Marko Soršak/Facebook

Najnovejši vrtec v občini Hoče-Slivnica je z letošnjim šolskim letom sprejel 13 oddelkov otrok. Glede na stanje s koronavirusom žal velike otvoritve niso izvedli, so pa pripravili spremljevalni program v zunanjosti. Ob nastopu vrtčevskih otrok so na slavnostni otvoritvi spregovorili tudi odgovorni, ki jih veseli, da so lahko javnosti pokazali nov, sodoben in moderen vrtec, tudi če širši množici le z virtualnim ogledom.

Da je bila otvoritev še toliko bolj slavnostna, so otroci končno dobili tudi zunanja igrala, čakanje je bilo potrebno zaradi vložene revizije, ki se je pričakovano izšla v korist vrtca.

V občino Hoče-Slivnica se zadnja leta ljudje rada priseljujejo, ravnatelj prizna, da se bodo kmalu soočali s prostorsko stisko tudi v šoli. Vse skupaj je v občini več kot 300 otrok v vrtcih in vsem bo potrebno čez leta zagotoviti šolanje v šoli.

Notranja oprema je do potankosti premišljena. Otrokom pa je seveda najbolj všeč tobogan. Vrtec, ki je te dni že poln otroškega direndaja so sicer postavili v letu dni in s tem dokazali, da v kolikor je projekt dobro zastavljen ovir pri izvedbi ni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.