08:24, sre, 14. Avg

FOTO in VIDEO: Vuzeniški upokojenci danes na prijetnem druženju





Društvo upokojencev Vuzenica je ponovno pripravilo skupaj z Občino Vuzenica srečanje svojih članov in članic. Vrsto let ga pripravijo med Vuzeniškimi dnevi, tudi letos je bilo tako.

Srečko Lampret, predsednik društva upokojencev Vuzenica, je povedal, da je letos v tem društvu začela delovati tudi ustvarjalna sekcija, zato so na danšnjem srečanju že lahko pokazali nekaj umetnij, ki so jih naredili člani in članice. V sekciji so sicer združili tako razne likovne dejavnosti kot tudi ročna dela.

Kar pa se tiče tradicionalnega srečanja upokojencev, pa je dejal, da so imeli v 30 letih skoraj vsako leto srečanje, le dvakrat ga ni bilo – enkrat med epidemijo in lani zaradi naravne nesreče. Prireditev je vsako leto dobro obiskana, vedno pripravijo tudi krajši kulturni program. Poudarek pa je namenjen druženju, sploh zaradi tega, ker nekaj članov in članic sicer ne hodi na druga srečanja, na družbenih omrežjih pa se nekako ne znajdejo. Prav zato je dobro, da se vidijo v živo, skupaj z drugimi.

Nekaj udeležencev srečanja smo povprašali, kako se imajo. Odgovorili so nam, da jim je res všeč, da se sredi poletja dobijo z drugimi in da lahko poklepetajo. Sploh s takimi, ki se redko vidijo. In lahko rečemo, da so se res imeli lepo. Posedli so se na klopi in kaj hitro začeli klepetat že prej, preden se je začel kulturni program. Videlo se je, da so nekateri komaj čakali, da bodo srečali znance, beseda ni tekla samo pri eni ali drugi mizi, ampak so se ozirali tudi naokoli.

Kljub poletni vročini so se imeli lepo in pokazali, da je še kako pomembno, da ohranjajo drug z drugim stike, ter da je odločitev Občine Vuzenica in Društva upokojencev Vuzenica za skupno srečanje zelo dobrodošla.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.