01:53, pet, 19. Apr

FOTO in VIDEO: Vzrok požara še ugotavljajo, škoda bi lahko bila okoli pol milijona evrov





Poročali smo že, da je bil operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor o požaru na območju Vrtca Brezje v Mariboru na naslovu Na trati 6, ki je dislocirana enota Vrtca Pobrežje, obveščen nekaj pred 3. uro zjutraj.

Natančnega vzroka in točne materialne škode še ni moč določiti, ocenjuje pa se, da bi škoda lahko znašala okoli pol milijona evrov. Ko bo požar pogašen in bodo razmere dopuščale, bodo policisti opravili ogled, so sporočili iz PU Maribor.

Po nekaterih informacijah, naj bi zagorelo v starem delu Vrtca Brezje, ki je sicer dislocirana enota javnega vzgojno izobraževalnega zavoda – Vrtec Pobrežje. Trenutno na objektu potekajo gradbena obnovitvena dela, če je požar povezan s tem, pa je še preuranjeno ugibati.

Pri intervenciji se je poškodoval en gasilec, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor v zdravniško oskrbo. Na kraju so tudi odgovorne osebe Vrtca Pobrežje in Civline zaščite.

O požaru sta bila obveščena tudi dežurna okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki ogled prepušča policistom. Tako bo več informacij znanih predvidoma tekom dneva, ko bodo policisti opravili ogled kraja požara.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.