07:15, pet, 29. Mar

FOTO in VIDEO: Zagorelo v Waldorfskem vrtcu na Studencih





Danes zvečer je izbruhnih požar v objektu na Valvasorjevi ulici v Mariboru. Po prvih informacijah naj bi gorel waldorfski vrtec.

Zaradi požara je zaprta Valvasorjeva ulica, obvoz sledi po Ruški cesti. Požar gasijo gasilci Gasilske brigade Maribor, ob njih pa še prostovoljna okoliška gasilska društva Kamnica, Maribor – mesto, Radvanje, Pekre, Malečnik, Razvanje in Pobrežje, z okrog 15 gasilskimi vozili.

Gasilci priporočajo, da v širini 1000 m zaprete okna zaradi močnega dima.

Po besedah direktorja Gasilske brigade Maribor Aleša Ciringerja je ob prihodu gasilcev bil požar že popolnoma razvit. “Ogenj je prebil streho, razširil se je že po celotnem ostrešju. Gasilci so imeli veliko dela. Gre za objekt montažne gradnje, kar vse skupaj dela še toliko bolj zahtevno. Požar je pod nadzorom. Bil je zelo pozno opažen. Gasilci so steber dima videli že pri Qlandiji. Ob našem prihodu v objektu ni bilo nikogar,” je za nekatere medije dejal Ciringer. Direktorica vrtca Viktorija Kovačič pa jedejala, da ne ve, kaj bi lahko zagorelo, ter, da je bilo včeraj, ko so odhajali domov še vse vredu. “Vrtec je ob sobotah zaprt, v njem ni bilo nikogar, včeraj je kolegica prostore še pregledala vse je bilo v redu. Zaposleni so obupani. Sploh ne vemo, kaj naj pričakujemo,” je za nekatere medije dejala Kovačičeva.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.