12:33, sre, 24. Apr

FOTO in VIDEO: Žiga Pečnik je svetovni prvak v kickboksu, v Dvorani Tabor je premagal Italijana Alessia Zelonija





Žiga Pečnik je sinoči na Večeru za zmage v Dvorani Tabor dosegel naslov svetovnega prvaka v borilni veščini K1 Wako Pro v kategoriji do 71,8 kg. Premagal je namreč Italijana Alessia Zelonija.

Dvoboj je bil napet, v petih rundah pa je Pečniku uspelo tisto, kar si je želel vse od začetka – premagati svojega tekmeca, kar je povedal tudi naši ekipi tik pred začetkom Večera za zmage.  “Želim, da bo čim večja udeležba, da bo ogromno publike,” je naprej povedal Pečnik in nato še dejal: “Moj nasprotnik je Italijan Alessio Zeloni, s katerim sem se že srečal na svetovnih igrah v Birminghamu, kjer me je premagal, tako da imam zdaj danes možnost ga revanširati.” Pečnik je šel na zmago, bil je motiviran, pripravljen na vse, kar je tudi odgovoril, ko smo ga vprašali, kaj bi bilo, če bi bil poražen. “Moja želja je, da pokažem vse, kar znam. Da pokažem kvaliteten kickboks publiki, da bodo vedeli, da tudi na kakem nivoju to počnem. In mislim, da če pokažem vse, kar znam, se tudi vidi. V primeru, da pa je nasprotnik boljši, je pač boljši. In potem pač vem, na čem moram delat,” nam je rekel in povedal, da se splača videti vse borbe Večera za zmage.

Pred njunim dvobojem so bile namreč še borbe drugih tekmovalcev, štiri v ringu in štiri na tatamiju. V njih so blesteli David Žibrat, Tyra Barada, Urška Gazvoda, Ali Botonjić in Žiga Zagoranski.

Žiga Pečnik je ob koncu Večera za zmage postal svetovni prvak. Prejšnji je bil Bolgar Atanas Božilov, ki pa v enem letu ni branil naslova. Pečnik je tako lahko izbral svojega tekmeca iz prve deseterice na lestvici in se odločil za Italijana Alessija Zelonija.

Tekmovanje, ki ga je pripravil Tomaž Barada, je bilo dobrodelno, zbirali so namreč prispevke za Fundacijo Mira Cerarja, izbrani slovenski vrhunski športniki, ki so uro pred začetkom borb podpisovali tudi spominske kartice, pa so zmagovalcem borb podeljevali pokale. Vrhunski športniki so bili Marcos Tavares, Dejan Zavec, Janja Garnbret, Kristjan Čeh, Benjamin Savšek in Miroslav Cerar. Za dobrodelne namene, za športnike, ki prihajajo iz socialno ogroženih okolij, so sinoči zbrali skoraj 5.600 evrov s prodajo izdelkov in dražbo. Tomaž Barada je sicer še obljubil, da bo sklad Miroslava Cerarja prejel 20.000 evrov, četudi bo moral sam primakniti kakšen del.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.