06:51, pet, 19. Apr

FOTO: Inovativni prehod za pešce na Ptuju





V Mestni občini Velenje in Ptuj bodo šolarje in druge ranljive udeležence v prometu v novem šolskem letu pozdravili inovativni prehodi za pešce: 3D-zebre. Kmalu pa bo 3D-zebra »zaživela« tudi v Ljubljani.

V Sloveniji smo še vedno priča (pre)mnogim prometnim nesrečam, v katerih so udeleženi najbolj ranljivi udeleženci v prometu, kot so otroci, invalidi, starejši, pešci, kolesarji ter tisti na rolerjih in skirojih.

Prav ta skupina predstavlja skoraj polovico vseh smrtnih žrtev v prometu. V letu 2020 je umrlo skupno 39 ranljivih udeležencev cestnega prometa kar predstavlja 49 odstotkov vseh umrlih, vsak od njih ima svoje ime, priimek in svoje najdražje. Dovolj velik razlog za naš skupen prispevek?” je izpostavil Robert Štaba iz Zavoda Varna pot. Te številke so k ukrepanju spodbudile tudi Generali zavarovalnico.

V zavarovalnici Generali želijo skupaj z Zavodom varna pot in občinami na inovativen način opozoriti na problematiko prometne varnosti ter z ozaveščanjem prispevati k znižanju števila prometnih nesreč na območjih umirjenega prometa, je povedala Svetlana Almaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi.

3D zebro na Ptuju bodo predstavili v torek, 7. septembra. 3D zebra na Ptuju je sicer že zrisana na Župančičevi ulici 10 pri osnovni šoli Ljudski vrt. V tednu mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra, pa bodo 3D zebro predstavili tudi v Ljubljani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.