12:14, sob, 20. Apr

FOTO: Invalidu na vozičku in njegovi spremljevalki pri okvari vozila ni nihče pomagal





Invalidu na vozičku Mateju Kolblu in Jani Spevan, ki ga je peljala danes v VDC, na cesti, ko sta imela okvarjen avto, očitno ni nihče pomagal, čeprav je avto stal na cesti, ob njem pa so vozniki lahko videli invalidski voziček ter Jano in Mateja, ki sta se trudila popraviti avto.

“Dragi moji, resnično smo kot družba pogrnili na celi črti. Danes zjutraj sem peljala Mateja v VDC in sem zapeljala na full velik kamen na cestišču,” je začela opis dogajanja na cesti Jana Spevan in v nadaljevanju povedala, kaj se je zgodilo: “Zvilo mi je felno in gumo spraznilo.”

“V glavnem imam Mateja v vozičku na avtobusni postaji, mimo naju vozijo avtomobili, niti enemu ni padlo na pamet, da bi se ustavil in vprašal, če je kaj narobe ali lahko kako pomaga,” je bila nato ogorčena, saj se nihče ni ustavil, ko je videl avto v okvari, zraven njega pa človeka v invalidskem vozičku.

Ker jima ni nihče pomagal, sta se popravila lotila sama, je zapisala v nadaljevanju. “Ker ne bi bila Matej in Jana, sva se sama lotila zamenjave kolesa in itak, da nama je ratalo,” je poudarila njuno vztrajnost. A ob tem je izpostavila, da se tudi takrat ni nihče ustavil. Pravi, da je bila samo Špela Rozin izjema.

Pohvalila pa je gibalno oviranega Mateja, ki ga je peljala v VDC in ki je sicer na invalidskem vozičku: “Skratka, Matej Kolbl, ti si kljub svoji gibalni oviranosti ZMAGOVALEC v življenju, ker imaš v sebi mnogo več kot ostali, ki se imajo za “normalne”.”

Ob vsem pomanjkanju empatije pri voznikih, ki so vozili mimo, je še enkrat poudarila: “Hvala Matej, ker se vsak dan znova zraven tebe naučim, kakšna ne želim biti in kaj resnično šteje v življenju.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.