18:17, sob, 27. Jul

FOTO: Iz hrvaškega morja rešili Slovenko, ki je bila članica jadrnice, ki se je poškodovala v neurju





Pri hrvaškem otoku Pag so v soboto rešili tri člane posadke jadrnice, ki je bila poškodovana v neurju v paškem arhipelagu, so v nedeljo sporočili s hrvaškega ministrstva za pomorstvo, promet in infrastrukturo.

Poziv tričlanske posadke jadrnice z okvaro pogonskega motorja in zlomljenim jamborom je prejel Državni center za usklajevanje reševanja in reševanja pri Morje na Reki (MRCC Rijeka).

Od začetka akcije je bila s tričlansko posadko, dvema državljanoma Republike Hrvaške in enim državljanom Republike Slovenije, vzdrževana telefonska komunikacija, da bi preprečili paniko in zagotovili pravilno obnašanje in ukrepanje posadke na med neurjem na morju poškodovano jadrnico, dokler niso našli,” so zapisali na ministrstvu.

Jadrnico s posadko so opazili slabi dve uri kasneje jugozahodno od Proboja na Pagu. Po potrditvi članov posadke, da so nepoškodovani, so jadrnico s posadko prevzeli na vlačilec in ob 17.20 uri izkrcali v luki Povljana,” so še zapisali. V teku je preiskava, zakaj je do nesreče prišlo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.