04:24, sob, 6. Jul

FOTO: Izjemen akustični koncert skupine Mi2 spravil publiko v Minoritih na noge in k plesu med stoli





Kar sta napovedala Jernej Dirnbek in Tone Kregar v našem intervjuju pred akustičnim koncertom skupine Mi2 na Minoritskem odru Lutkovnega gledališča Maribor, se je zgodilo.

Publika je najprej pela s skupino, potem vstala s stolov na tribuni in pred odrom, še pred koncem pa plesala in res glasno pela. Skupina pač zna spodbuditi občinstvo, s svojimi legendarnimi pesmimi pa seveda spraviti ljudi, da jih tudi pojejo in zraven plešejo, čeprav sprva “pridno” sedijo.

Več kot je bilo pesmi, manj je bila “mirna” publika.

Kulturno glasbeni brlog (KGB) Maribor, za katerega skrbita Doda in Bongo, je spravil skupino Mi2 tja, kjer je že bila lani. In tako kot je bilo lani polno in razprodano, se je zgodilo ponovno.

Publika je točno ob uri koncerta napolnila tribuno, nekaj čez 50 sedežev je bilo med tribuno in odrom, ki pravzaprav ni bil dvignjen, ampak “na tleh”, tako da so vsi tisti, ki so sedeli tam, bili tako, kot da so s člani skupaj. In zadonela je prva pesem. “Brez obžalovanj, na križišču sanj …” so bili udarni verzi te pesmi. Pri “Zbudi me za prvi maj” pa je tribuna že glasno pela s skupino.

Tone se je pošalil, da je naša ekipa v intervjuju označila skupino Mi2 za bend dovtipov, dobrih tipov. Potem pa sta Tone in Jernej res kar lepo tekmovala, kdo bo povedal več dovtipov, šal, anekdot. In uspelo jima je. Dovtipov seveda ne bomo izdali, saj je najboljše, da jih tisti, ki pridejo na koncert, tam prvič slišijo, ne pa preberejo vnaprej. In ne, res niso bobnar, kitarist in basist dežurni za dovtipe, kot sta v našem intervjuju zatrjevala Tone in Jernej, ampak sta kar onadva tista – kar je običajno.

Ve se, katera dva člana si vzameta čas med pesmimi še za pripovedovanje, šale in dovtipe

Sicer pa se je že pri vstopu na Minorite in za tribuno, kjer je dolg točilni pult, videlo, da so na koncert prišle skorajda vse generacije. In pili so pivo Mi2. Tudi na tribuni, kamor so si ga prinašali tudi med koncertom. In ko se je z odra zaslišalo “Ta pesem pa je za vse lepe dame …”, se je s tribune zaslišal iskren, glasen “Hvala!” ene od teh lepih dam. Interakcija nastopajočih in obiskovalcev je bila ves čas v teku, ne samo v takih trenutkih.

“Proklete vijolice” so že vsi peli zelo na glas, prav tako Julijo. Pri “Sladka kot med” je Tone stopil z vsake strani še na tribuno, tako da nas je vse “objel” s svojo bližino.

Tone Kregar se je spravil tudi z odra na tribuno

In kar sta Jernej in Tone napovedala v predhodnem intervjuju, se je zgodilo res v Minoritih. Akustičen koncert se je stopnjeval, čeprav niso imeli priklopljenih instrumentov, ki bi dvignili moč in glasnost, je bil sam koncert vse bolj glasen. Zaradi publike, ki je sledila skupini in vse bolj glasno in sproščeno pela, se vstala in dobila nov zalet. Vse do tega, da se je v zadnjem delu tudi plesalo. Pred stoli, ob stolih, tudi zraven odra.

KGB se občasno seli iz kleti na Letni oder Lutkovnega gledališča Maribor

Doda in Bongo iz KGB Maribor sta skupino Mi2 spravila ponovno v Minorite, za kar jima je bila hvaležna publika. Bongo pa je z nami delil še misli o prizorišču, ki postaja vse bolj priljubljeno in vse bolj poznano.  Zakaj pravzaprav ponovno na odru skupina Mi2? “To je skupina, ki jo poznamo že dolgo. In zakaj ne še enkrat? Saj tudi v gledališče gremo pogledati predstavo, ki jo že poznamo. Včasih smo poslušali plošče in smo si jih večkrat vrteli, šli smo na koncert, nismo si samo predvajali posnetkov z Youtubea, zdaj lahko gremo večkrat na koncert.”

Minoritski oder pa je zanj privlačen iz več razlogov. “Koncert se da narediti na odru lutkovnega gledališča, tako da se ga gleda s tribune. Narediti se da krasne koncerte.  Spodaj, pod tribuno, pa je še en prostor, prav tako na prostem. In ta del je zaživel v tistem času, ko KGB med covidom ni mogel biti v notranjem prostoru, ker se ni smelo. Prišli smo iz kleti. Takrat se je pojavila krasna možnost sodelovanja. Izpadla je lepa zgodba, ki se jo lahko še nadaljuje,” je dejal Bongo in dodal: “Tudi drugi so zaznali to možnost. Lutkovno gledališče Maribor ima te kapacitete, da lahko izkoristi za svojo osnovno dejavnost in tudi za druge.”

Skupaj z Dodo pa Bongo načrtuje še več koncertov, prireditev na tem mestu. Enostavno pravi: “Kar je za naju in za publiko sprejemljivo in zanimivo.” KGB je namreč vedno bil prostor, kjer so ljudje, dogodki, koncerti dobrodošli in takega si Bongo želi še naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.