12:12, čet, 28. Mar

FOTO: Judoisti judo kluba Branik Maribor osvojili naslov ekipnih državnih prvakov za leto 2022





Judoisti mariborskega judo kluba so v prvi slovenski ligi za leto 2022 osvojili naslov državnih prvakov potem, ko so na zaključnem turnirju lige v Slovenski Bistrici v soboto, 26. novembra 2022, premagali vse nasprotnike. Tako so dosegli enega večjih klubskih uspehov z osvojitvijo prvega naslova državnih prvakov v zgodovini kluba.

Branikovci so po vrsti premagali najprej ekipo TVD Partizan Ljutomer, s 5:2. V naslednjem dvoboji jih je pričakal lanski prvak, ekipa Judo kluba Bežigrad. Branikovci so slavili s 4:3 ter tako že nakazali, da ciljajo na najvišjo uvrstitev. V tretjem krogu so se pomerili za ekipo Judo kluba GIB Šiška. Po dokaj napetem dvoboju so slavili prav tako s 4:3.

Branikovci niso dovolili presenečenja

V četrtem dvoboju jih je pričakal motivirana ekipa Judo kluba Impol. Po izenačenem dvoboju je na koncu odločala atraktivna borba dveh najboljših v težki kategoriji med domačinom Vitom Dragičem in Enejem Mariničem. Enej Marinič je slavil že tretjič zapored v njunih medsebojnih srečanjih ter tako Judo klubu Branik zagotovil pomembno zmago na poti do naslova.

V zadnjem krogu se je Judo klub Branik pomeril za izjemno ekipo Judo kluba Slovenj Gradec, ki je do tega dvoboja klonila le proti Impolčanom. Branikovci niso dovolili presenečenja ter potrdili naslov ter vrhunsko dnevno formo vseh v ekipi s končno zmago 5:2.

V ekipi državnih prvakov so se izkazali prav vsi člani ekipe. Še posebej pa so izstopali mladi Gal Bertalanič Žižek in Peter Vezjak. Gabriel Zadravec in Enej Marinič sta potrdila svojo kvaliteto iz prejšnjih prvenstev. Z odločilnim doprinosom sta se izkazala tudi okrepitvi ekipe Stas Kokotovič in Aljaž Plantak. Nasopli so še Jaka Mirnik, Maj Garb, Klemen Korže in Rok Caf.

Na koncu tekmovanja je kapetan ekipe Enej Marinič izpostavil naslednje: “Izjemno sem vesel, občutki so fenomenalni. Prvič v klubski zgodovini je Judo klubu Branik Maribor zmagal v 1. Judo ligo Telekom Slovenije in postal ekipni državni prvak. Vsi smo izjemno veseli tega uspeha in težko je opisati občutke v tem trenutku. Lani smo bili drugi, za letos smo si zadali cilj gremo borbo po borbo in to je bil recept za uspeh. Resnično sem izjemno vesel uspeha.”

Ekipa je potrdila izjemen potencial ter nakazala na izjemno prihodnost tega kluba, zato z veseljem pričakujemo naslednja pomembna tekmovanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.