15:25, čet, 25. Apr

FOTO: Kako poteka gradnja ZP Magdalena? Do zdaj podpisani trije aneksi





Gradnja nove Zdravstvene postaje Magdalena med Žitno in Jezdarsko ulico na Taboru je v polnem teku.

Na projektu ZP Magdalena izbrani izvajalec GOI del trenutno izvaja gradbena dela v 1. nadstropju, nam na vprašanja kaj se trenutno izvaja odgovorijo na Mestni občini Maribor. Ko povprašamo kaj konkretno, pojasnijo: “Trenutno se izvajajo AB stene, AB stebri in AB nosilci v I. nadstropju. Izvedene so vse rušitve starega objekta, izkopi, gradbena oziroma AB dela kleti in pritličja vključno s ploščo nad pritličjem, izvaja se postopen zasip objekta.”

Sicer pa celoten objekt obsega garažo, pritličje, dve nadstropji in tehnično etažo na strehi.

Trenutno dela potekajo po zastavljenem terminskem planu, pojasnjujejo o dodajo: “Nekaj zamude se je nabralo zaradi upočasnitve del v zimskem času. Zamudo bo izvajalec poskušal nadoknaditi v nadaljevanju.”

Zaenkrat sklenjeni trije aneksi 

“Sklenjeni so bili trije aneksi, vsi izključno zaradi obligacij po ZJN-3, ki zahteva, da glavni izvajalec nominira vsakega podizvajalca, ki za njega izvaja posamezna dela. S tem je podizvajalec zaščiten z vidika poplačila storitev, ki jih izvede v okviru pogodbenih del glavnega izvajalca,” nam pojasnijo na MO Maribor.

Vrednost GOI del je cca 10,5 mio EUR z DDV, od tega je delež MOM cca 8 mio EUR za garažo in za splošne ambulante za katere je MOM pridobila sofinanciranje s strani MZ v višini cca 2,9 mio EUR (gradnja in oprema).

Predvidena tudi lekarna

Specialistične ambulante pa v imenu občin soustanoviteljic financira ZD dr. Adolfa Drolca v višini cca 2.24 mio EUR . Sofinancer investicije v delu lekarne pa so Lekarne Maribor v višini cca 255.000 EUR.

Vse skupaj je predvidena velikost objekta okvirno 3.500 kvadratnih metrov in zajema kletno etažo z garažami ter pritličje in dve etaži s primarnimi in specialističnimi ambulantami. V Zdravstveni postajo so predvidene ambulante za varstvo otrok in mladine, splošno zdravstveno varstvo, specialistične ambulante in lekarna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.