15:15, tor, 23. Apr

FOTO: Kandidat Bojana Požarja za župana Maribora je Igor Domanjko





Bojan Požar oziroma njegova Lista novinarja Bojana Požarja je danes pred strankarskimi prostori v središču Maribora predstavila kandidata za župana Mestne občine Maribor.

Požar je pred uradno predstavitvijo povedal, da bodo Mariboru ponudili drugačnost izbire, saj je njihov kandidat popolnoma drugačen od ostalih. Tako je kot županskega kandidata predstavil Igorja Domanjka, doktorja veterine, ki se v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano ukvarja predvsem z dezinfekcijo, dezinsekcijo in deratizacijo, oziroma kot je sam plastično opisal, z uničevanjem “golazni”. Domanjko je na politični sceni popolnoma nov obraz, saj je v politiko vstopil šele z nastankom Liste novinarja Bojana Požarja in v začetku junija kandidiral na državnozborskih volitvah.

Lista novinarja Bojana Požarja
Lista novinarja Bojana Požarja

“Odločilno vlogo pri moji kandidaturi za župana Mestne občine Maribor sta odigrala moja sinova, ki sta študirala v tujini in se nato vrnila v rodni Maribor. Prav njune misli ob povratku, ko sta bila razočarana nad počasnim napredkom Maribora in izjemno majhnimi možnosti zaposlitve oziroma gospodarskega razvoja, sem sklenil, da kandidiram in skušam izboljšati položaj za mlade ter vse ostale prebivalce občine Maribor. Želim, da bosta sinova ponosna name in bosta lahko rekla, da je stanje v Mariboru boljše tudi zaradi prizadevanj njunega očeta, saj trenutna politika dela le v interesu elit in ne vseh občanov ter občank,” je razloge za velik politični korak opisal Domanjko. Dodal je, da bo v primeru izvolitve vrtičkarjem vrnil občinsko zemljo za obdelovanje, vse prazne lokale v centru mesta dal v najem dobrim vsebinam za en euro na mesec za dobo dveh let. Poskrbel bo, da se sedež Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano preseli v Maribor, kakor tudi sedež treh državnih agencij, saj to ob decentralizaciji, prinaša še dodatna delovna mesta. Predvsem pa se bo zavzemal za to, da mladi z dobrimi idejami ne bodo hodili v tujino. “Mariborska uprava za mlade trenutno nima nikakršnega posluha,” je misli zaključil Domanjko.

Igor Domanjko s partnerico in sinovoma
Igor Domanjko s partnerico in sinovoma

Pri stranki bo za mestni svet vnovič kandidiral tudi idejni oče Liste za Maribor, ki se je letos preimenovala v Listo novinarja Bojana Požarja, Valter Pristovnik, dobitnik bronastega grba Mestne občine Maribor. V šali je celo dejal, da bo ob morebitni izvolitvi Igorja Domanjka za župana Maribora, Bojan Požar njegov podžupan, kar pa je Požar takoj demantiral in dejal, da bo kandidiral zgolj za mestni svet.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.