10:09, čet, 28. Mar

FOTO: KD Urška pripravilo večer Prepoljskih prigod, ki so ga obogatili s pevskimi točkami





V dvorani PGD Prepolje so minuli petek pripravili prijeten večer, na katerem so pevke iz skupine Lastovke prepevale ljudske pesmi, obiskovalci pa so uživali tudi ob prikazu anekdot iz življenja – z zgodbami iz preteklosti, ki pa so jih nekoliko posodobili.

Kulturno društvo Urška iz Prepolj v občini Starše je poskrbelo za večer, v katerem so predstavili prepoljske anekdote, kot jih je zapisala njihova sovaščanka.

Prireditev je bila del Urškinih dni, ki jih pripravlja društvo skupaj z ostalimi vse od goda svete Uršule, prepoljske zavetnice, je povedala predsednica društva Martina Zorko.

Nastopile so tudi pevke, ki so združene v skupini Lastovke. 12 let že prepevajo skupaj, sprva so pele ljudske pesmi, nato so se lotile še petja po notnem črtovju.

Prosvetno društvo Matej Bor, skupina Lastovke

Posebej za to priložnost pa so iz omar vzele tudi obleke, kakršne so nekoč, v preteklosti nosile ženske.

Anekdote so nastale pod režisersko palico režiserke Bernarde Šibila, ki že vrsto let sodeluje v Kulturnem društvu Urška, kjer že vrsto let uprizarjajo gledališka dela, ponosni pa na razne uprizoritve del, ki so bila tudi posneta.

Prav tako pa tudi na avtorico mini skečev, anekdot iz Prepolj Marico Tenko. Ta je sicer napisala tudi daljša besedila, kot je povedala režiserka. Tudi Hanikine pravice.

Nastopile so tudi mlade pevke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.