10:20, pet, 19. Apr

FOTO: Krajani Kamnice stopili skupaj in poskrbeli za praznično vzdušje





Tudi Kamnica je minuli petek zasijala v praznični preobleki. Predsednik KS Kamnica Sebastijan Jaušovec je dejal, da ga to, da jim je znova uspelo, zelo veseli: “Drage krajanke, dragi krajani, tudi Kamnica je zasijala v praznični preobleki. Veseli nas, da nam je uspelo, a nam ne bi, če ne bi bilo vas, ki ste pripomogli k temu.”

Danes so prižgali prvo adventno luč na adventnem vencu v centru Kamnice

Tamkajšnji župnik Jože Povh je ob tem zapisal: “Danes sem skupaj s predsednikom KS g. Sebastijanom Jaušovcem, hišnikom KS g. Urbanom Prapertnikom in nekaj verniki blagoslovil vaški adventni venec v centru Kamnice. Naj nas kot kristjane vabi k veri v Luč, ki nam sveti v Jezusu Kristusu. Kot krajane pa nas naj vabi h kulturi srečevanja in spoštljivega ustvarjalnega dialoga, ki sta začetek dobrega splošnega počutja sobivanja”

Minuli petek pa so prižgali luči.  “Upamo, da vam bomo s tem v teh težkih časih pričarali vsaj malo praznične čarobnosti. Ostanite zdravi in imejte se radi,” je dejal predsednik KS Kamnica.

Jauševec se je ob tem zahvalil otrokom in vzgojiteljicam in učiteljicam iz Osnovne šole Kamnica ter ter vrtca Borisa Pečeta enota Kamnica za okrasitev dreves.
“Hvala tudi ekipi iz Rošpoha za postavitev smreke pod cerkvijo in župniku Jožetu Pavhu, Sonji in Jožetu Puklavec za okrasitev. Prav tako hvala ekipi z Urbana za prevoz in postavitev drevesa pri pokopališču in KS Kamnica. Podjetju Jureta Jagodiča za pomoč pri okrasitvi dreves, parka s strojno opremo. Hvala vsem društvom, ki so priskočili na pomoč in hvala Urbanu Prapretniku za požrtvovalnost in delo pri vseh električnih delih, ki jih ni bilo malo. Hvala vsem, brez vas te čarobne preobleke nebi bilo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.