13:05, čet, 28. Mar

FOTO: Kvaliteta slovenskega boksa iz lige v ligo višja





4. krog Slovenske boksarske lige je tokrat potekal v Slovenski Bistrici, natančneje v telovadnici Srednje šole Slovenska Bistrica. 4. krog SBL je organiziral BK Slovenska Bistrica z Maticem Samasturjem na čelu.

Tokratno kolo smo beležili manj tekmovalcev kot običajno, kar je po večini posledica počitka med prvomajskimi prazniki in bolezni, ki se jih v tem prehodnem času težko izognemo. Kljub temu, da smo si ogledali zgolj 10 dvobojev, so le-ti bili tako kvalitetni, da bi prekosili še 20 dodatnih dvobojev. Omembe vredni so prav vsi dvoboji, vendar bi posebej izpostavili kadetski dvoboj med Čilo Radaković (BK Boxeo) in Lano Rašić (ŽBK Maribor), kjer sta dekleti poskrbeli za pravo boksarsko vzdušje v dvorani, so sporočili iz Boksarske zveze Slovenije.

Pokazali sta izredno kvaliteto boksa, vseh 6 minut v ringu sta boksale brez prestanka in na koncu sodnike spravile v težek položaj, ko so se morali odločiti kateri bodo pripisali zmago.

Dvoboj je bil zelo tesen, zmago pa je iz ringa odnesla Lana Rašić iz Železničarskega boksarskega kluba Maribor. Tudi v mladinski konkurenci je bilo izredno napeto. Veliki up slovenskega boksa Luka Rašić (ŽBK Maribor) je v dvoboju proti Dorijanu Zymeriju (BK Terme Maribor) ponovno dokazal, da njegov trud in trdo delo nista zaman.

Tako Rašić kot Zymeri sta izjemna boksarja, ki osvajata zlate medalje v Sloveniji in tujini, ter puščata gledalce odprtih ust. Rašić je dokazal, kako pomembna je kvaliteta boksa in kakšno vlogo igrajo izkušnje, kar ga je na koncu pripeljalo do enoglasne zmage. Svit Kovačević, član BK Slovenska Bistrica in domačin je zabeležil novo zmago proti članu New Gym Tabora Maribor, Igorju Naumovskemu. Lahkotnost gibanja, izjemna kvaliteta in borbenost so ga pripeljali do še ene zmage v boksarskem ringu.

Kovačević in Naumovski sta poskrbela, da so se navijači v dvorani dvignili na noge in ustvarili neverjetno vzdušje

Djelon Januzaj, mladinski supertežkaš se je v ringu pomeril s članskim supertežkašem Juretom Šimunovićem. Dvoboj je bil izredno napet, fanta sta se vseh 9 minut borila brez prestanka in tako kot ostali poskrbela, da v dvorani ni manjkalo napetosti, vzklikanja in navijanja. Šimunović in Januzaj sta svoje srce pustila v ringu in dokazala, kaj pomeni biti pravi plemeniti boksar. Dvoboj je bil napet in dokaj izenačen, na koncu je zmago iz ringa odnesel Januzaj.

“Ob tej priložnosti bi se želeli iskreno zahvaliti trenerju Maticu Samasturju in njegovi ekipi iz BK Slovenska Bistrica, ki je omogočila nemoten potek 4. kroga lige in nivo organizacije dvignila še za odtenek višje. Iskrena hvala tudi vsem pomočnikom, sodnikom, delegatu, ter uradnemu speakerju Damijanu Drametu. Brez vas nam tako uspešni dogodki ne bi uspeli.”

“Z velikim veseljem vam sporočamo, da bo 5. krog SBL v Ljubljani in sicer v soboto, 04.06.2022. Za več informacij nam sledite na družbenih omrežjih,” so še zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.