17:22, sre, 24. Apr

FOTO: Lovrenc na Pohorju zavzeli “mišičnjaki”





Lovrenc na Pohorju je za en dan postal Slovenska prestolnica mišic. Minulo soboto je v tamkajšnji telovadnici osnovne šole potekalo odprto prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu, kjer so se poleg tekmovalcev iz Slovenije predstavili še tekmovalci iz Italije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Madžarske, Belorusije in Danske.

Trije najboljši bodibilderji
Trije najboljši bodibilderji

Na tekmovanju je bilo registriranih 43 tekmovalcev, ki so pred sodnike postavili svoja izklesana telesa. “Na tekmovanju se ocenjuje muskulatura, proporcije telesa, definicija telesa, torej kompleten izgled celotnega telesa,” je za naš portal povedal Tomaž Potočan, organizator tekmovanja, sicer pa podpredsednik mednarodnih federacij IBFF (Mednarodna zveza za bodibilding in fitnes). Organizatorji tako želijo to panogo in zdrav, športen način življenja pripeljati prav v vse kraje naše države.
Duško Madžarović, predsednik IBFF je ob tem dejal: “Bodibilding, fitnes in vse kar sodi v zdrav način življenja, ukvarjanje s športom v naravi ali v fitnesu. Za mlajše, starejše, skratka za vse, zato skušamo s takšnimi prireditvami narediti čimveč reklame in s tem vzpodbuditi čim več ljudi, da se začno ukvarjati s športom in zraven poskrbijo še za zdrav način življenja. Čutim, da v Lovrencu na Pohorju, kjer imajo tudi svoj fitnes center, ta šport raste.”
Mnogi namreč zmotno mislijo, da obisk fitnesa pomeni zgolj željo po ekstremnem večanju mišične mase. “Vsi športniki uporabljajo fitnes za svoje priprave oziroma telesno fizične priprave. Od borilnih športov, jadralcev, ekipnih športov kot so košarka, nogomet, rokomet in tako naprej. Fitnes je torej osnova pri razvoju vsakega športnika,” še pove Madžarović.
Tako so se poleg bodibilderjev na tekmovanju predstavile tudi predstavnice fitnesa.

Predstavnice fitnesa
Predstavnice fitnesa

20190615_160834

Kot posebnost, je na tekmovanju prvič sodelovala tudi federacijska sekcija IBFF FIT KIDS. To so otroci, ki navdušujejo s svojo koreografijo in plesom.

IBFF Fit Kids
IBFF Fit Kids

Takšni dogodki imajo tudi vso podporo župana Občine Lovrenc na Pohorju, Marka Rakovnika. “Vbistvu podpiramo vso društveno dejavnost, ki lahko naši občini oziroma lokalni skupnosti, da neko vsebino. Upam, da iz tega iztržimo največ kar se da. Animiramo mladostnike, jim damo neko delo, da niso samo pred računalniki in morda se bo kdo našel tudi v fitnesu,” je dogodek komentiral župan Rakovnik, ki v tem vidi tudi odlično turistično priložnost.
Tako ne gre dvomiti, da bo odprto prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu v Lovrencu na Pohorju, gostovalo tudi prihodnje leto.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.