14:15, sob, 17. Avg

FOTO: Lovrenške Pikapolonice pokazale izjemne izdelke, od copatkov do predpasnika iz kravat





Izjemne ustvarjalke, ki so združene v ročnodelski krožek Pikapolonice v Lovrencu na Pohorju, so v eni od učilnic Osnovne šole Lovrenc na Pohorju pokazale več svojih izdelkov.

Znani so že njihovi pleteni copatki, ki jih podarijo mamicam v porodnišnicah za njihove novorojenčke, prav tako razni veliki in manjši prti, zdaj pa so pokazale še oblačila, ki jih je ena od članic posodobila ali pa naredila na novo.

Prav oblačila, ki ji je naredila Dragica Kunčnik, ki se je v Lovrenc na Pohorju preselila iz Gorenjske, so tokrat v ospredju razstave Pikapolonic. Povedala nam je, da je nekatera oblačila, ki jih je dobila od drugih, spremenila tako, da so ji ne samo prav, ampak tudi tako, da so dobila nov pridih.

Zanimiv je tudi predpasnik, ki ga je naredila iz starih kravat. Prav tako tudi mnoga krila, majice, bluze in razni brezrokavniki. Domišljiji je dala prosto pot in iz starega podloženega nedrčka naredila priročno, majhno torbico, v katero se lahko spravi mobilni telefon ali pa polnilec zanj, ne nazadnje tudi kaj drugega.

Dejala je, da je začela ustvarjati, ko je dobila oblačila od drugih, nato pa je s tem nadaljevala in vse bolj nadgrajevala svoje znanje.

Marija Perklič iz ročnodelskega krožka Pikapolonice pa je povzela, kaj še imajo na razstavi. Tudi tokrat ni šlo brez spletenih copatkov, ki jih že nekaj časa pletejo za otročke, ki se rodijo v mariborski in murskosoboški porodnišnici. Podarijo pa jih tudi tistim lovrenškim mamicam, ki se oglasijo pri njih. Do zdaj so naredile že več kot 1.700 parov copatk. Pravi, da je to njihova rdeča nit.

Pokazale pa so tudi več prtov in prtičkov, ki so jih naredile z različnimi tehnikami. Pa ne samo to, marsikateri je tudi pisan, ne samo bel. Take prtičke dela tudi njihova članica Jožica Petrič.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.