23:26, sre, 7. Avg

FOTO: Maja in Marko napolnila Hišo Zahir





Ljubitelji akustičnih glasbenih poslastic so v Mariboru sinoči prišli na svoj račun. V sklopu predfestivalskega dogajanja sta v Hiši Zahir namreč nastopila vrhunska vokalistka Maja Založnik in mojster ubiranja strun Marko Zaletelj.

Maja Založnik in Marko Zaletelj v Hiši Zahir 2

Občinstvo sta razvajala in zapeljevala z jazz & pop ritmi in melodijami, ki so (na)polnile prostor, teraso in sprehajalno pot do reke. Slišati je bilo denimo Natural Women (Aretha Franklin), True colors (Phil Collins), Valery (Amy Winehouse) in mnoge druge znane napeve.

Maja Založnik v Hiši Zahir

Marko Zaletelj v Hiši Zahir
Maja Založnik na slovenski glasbeni sceni nikakor ne predstavlja novosti ali muhe enodnevnice, saj spada v kategorijo tistih slovenski izvajalk, ki poslušalca še zdaleč ne pustijo hladnega. Sodeluje z različnimi glasbeniki in izvajalci doma in v tujini, tokrat pa je (znova) zapela ob spremljavi kitarista Marka Zaletelja, ki je na slovenski glasbeni sceni prisoten približno 35 let. V začetku 90-ih let se je veliko udejstvoval kot studijski glasbenik, nekaj časa je igral tudi v tujini. Zadnjih nekaj let je sodeloval pri različnih projektih ter s številnimi priznanimi glasbeniki, kot so denimo Dada Kladenik, Lado Leskovar, Maja Keuc in Bilbi.

Maja Založnik in Marko Zaletelj v Hiši Zahir 3

Maja Založnik in Marko Zaletelj v Hiši Zahir

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.