14:06, čet, 28. Mar

FOTO: Mariborčan Matic Špec prvak članskega zimskega državnega prvenstva v tenisu, Petja Drame med članicami na drugem mestu





S finalnima dvobojema v Medvodah se je končalo Telemach člansko zimsko državno prvenstvo v tenisu. Na 10-dnevnem tekmovanju je nastopilo 130 igralcev in 100 igralk, na koncu pa sta prvaka postala Nika Zupančič (TK Krka Otočec) in Matic Špec (ŽTK Maribor).

Za oba je bil to prvi naslov državnega prvaka. Oba sta svoje delo v finalu zaključila po dveh nizih. 21-letna Nika Zupančič je s 6:2 in 6:2 premagala pet let mlajšo Petjo Drame (ŽTK Maribor). “Za mano je zanimiv turnir. Začel se je na dveh prizoriščih. Zame je bilo dobro, da sem prvo tekmo odigrala na domačem igrišču v Kranju. Drugo kolo sem imela srečo in sem se lahko odpočila. Danes se nisem počutila najboljše, a sem se prepričala, da naj zdržim. Imela sem dovolj moči in sem vesela, da sem zmagala,” je po koncu turnirja dejala Zupančičeva.

Vir: Tenis Slovenija

Špec je bil v finalu boljši od Matica Dimica (TK Triglav Kranj). Rezultat je bil 6:4 in 6:1. “Razmere za igro so bile zelo dobre. Rad bi pohvalil organizacijo turnirja. Dobro sem se počutil, zato sem lahko igral dober tenis. Igralci smo lahko uživali. Vsak dan sem se vozil iz Maribora tako, da sem po tekmah takoj odšel domov in se odpočil. V tem trenutku čakam na razširjen koledar za naslednje leto. Ni namreč veliko turnirjev na začetku leta. Smo v nekakšnem mrtvem teku. Tako, da je bil ta turnir tudi dobra priprava. Delal sem na določenih stvareh, ki sem jih treniral. Vesel sem, da sem dobil priložnost.” Špec je za konec pohvalil prisotnost fizioterapevta na turnirju: ”Spoznal sem ga že na pripravah za Davisov pokal. Dal mi je kar nekaj nasvetov. Tu pa ga na srečo nisem potreboval. Pomembno je, da je sposoben fizioterapevt prisoten na takšnem tekmovanju. Bil je dodana vrednost.”

Vir: Tenis Slovenija

Organizator letošnjega prvenstva je bil TK Medvode. Vodja tekmovanja je bil Domen Knez: “Pomembno je bilo, da smo poskrbeli za varnost vseh udeležencev. Tekmovalci so se ves čas držali ukrepov. Na igrišče so prišli z maskami, po končanem dvoboju pa so takoj zapustili prizorišče. Tenis Slovenija je pripravila tudi streaming, tako da so lahko trenerji svoje varovance spremljali od doma. Spoštovali smo vse ukrepe in navodila NIJZ in pokazali, da se lahko varno igra tenis.”

Vir: Tenis Slovenija

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.