08:13, ned, 1. Sep

FOTO: Mariborska javna podjetja pred začetkom novega šolskega leta delajo s polno paro





Nekatera podjetja iz Skupine Javnega holdinga Maribor v tem času izvajajo tudi različne aktivnosti, povezane s skorajšnjim začetkom novega šolskega leta. Poudarek je predvsem na zagotavljanju varnih in urejenih šolskih poti ter nemotenega mestnega avtobusnega prevoza za šolarje. Kljub koncu počitnic pa se bo prvi septembrski teden še nadaljevala poletna kopalna sezona na Mariborskem otoku.

Na večini lokacij mariborskih vrtcev in šol Nigrad že od začetka avgusta obnavlja talne označbe; omenjena dela, s katerimi v okolici vrtcev in šol prispeva k izboljšanju varnosti najšibkejših udeležencev v prometu, bodo zaključena do konca avgusta.

Pri vzdrževanju talnih označb na javnih površinah Nigrad večinoma uporablja cestne barve za tankoslojni nanos, na določenih lokacijah, kjer sta gostota prometa in obraba označb večja, pa tudi dvokomponentne materiale za debeloslojni nanos. Barvam dodaja še refleksivne perle za ustrezno odsevnost označb tako v dnevnem kakor nočnem času.

Sredi avgusta je pričel tudi s sanacijo asfaltnih površin in zamenjavo športnih podlag na lokacijah Osnovne šole Maksa Durjave ter vrtcev Pobrežje in Ivana Glinška. Ta dela bo opravil predvidoma do konca septembra.

Novi vozni redi

Medtem bo Marprom z 2. septembrom uvedel vozne rede mestnih avtobusov, ki veljajo v času šolskega pouka. Ob pogostejših odhodih avtobusov bo tako ponovno zagotovljen prevoz na linijah 10 Malečnik–Metava, 151 Gaj nad Mariborom ter nočnih krožnih linijah K1 in K2. Novi vozni redi so že dostopni na spletni strani www.marprom.si v zavihku Mestni avtobusni promet od 2. 9. 2024.

Ob koncu poletnih počitnic bo Marprom nadaljeval s predprodajo novih sezonskih smučarskih vozovnic za Mariborsko Pohorje in Areh po ugodnejših cenah. Zadnji počitniški vikend, 31. avgusta in 1. septembra, pa bo še opravljal prevoz na dveh posebnih avtobusnih linijah iz Ruš in Hoč na Pohorje.

Otok ostaja odprt

Še nekoliko dlje bo ostalo odprto kopališče Mariborski otok, ki je med počitnicami privabilo številne šolarje. Zaradi napovedanih poletnih temperatur bo Šport Maribor podaljšal sezono na priljubljenem poletnem kopališču v teden med 2. in 8. septembrom, ko bo obratovalo od 11. do 18. ure. V tem terminu bo veljala enotna cena vstopnice 4 EUR.

Nedavno uvedena mestna avtobusna linija G5 Rotovž, na kateri je prevoz sedaj brezplačen, bo ohranila podaljšano traso do Mariborskega otoka do vključno 8. septembra. Do takrat bo na blagajni Mariborskega otoka še vedno moč kupiti tudi vstopnice za drsanje v okviru akcije »Karta za otroka«.

Zaradi podaljšanja kopalne sezone na Otoku se bo za en teden prestavilo odprtje kopališča Pristan, še sporoča Šport Maribor. Bazeni Pristana bodo za rekreativno plavanje na voljo od 16. septembra naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.