10:26, sob, 6. Jul

FOTO: Mariborske starostnike obiskala konjička. Razveseljevala jih bosta tudi v prihodnje





V okviru mednarodnega projekta, katerega pokrovitelj je Lions klub, potekajo tudi v Sloveniji v domovih za ostarele druženja s konji z naslovom “Zeit für begegung”.

Starostnike v Domu pod gorco in Domu Danice Vogrinec Pobrežje ste tako obiskala konjička iz Avstrije: Treasure (quarter horse) in Gizmo (poni), katerih lastnica je Sabina Sigl, šepetalka konjem. Sabina se pripelje iz Avstrije z dvema konjema in starostnikom omogoči božanje, hranjenje ali pa samo druženje s konjema. V avgustu bo obiskala še Dom Danice Vogrinec Tabor.

FOTO: Kmetija Markovo
FOTO: Kmetija Markovo

Sabinina motivacija je združiti ljudi in konje s srcem, umom in občutkom, jih razvijati in trenirati: “Konji so moje življenje že od otroštva. Moj cilj je omogočiti konjem boljše življenje. To me žene.”

FOTO: Dom Danice Vogrinec Maribor
FOTO: Dom Danice Vogrinec Maribor
FOTO: Dom Danice Vogrinec Maribor

“Hvaležna sem, da sem del tima, ki bo razveseljeval starostnike v Sloveniji tudi v prihodnje. Res sem vesela, da so se v domu odločili, da lahko njihove uporabnike pridejo obiskat konjički,” je zapisala Mia Mueller iz kmetije Markovo.

“Razmišljamo o tem, kako smo danes hvaležni in veseli preživeli prijetno dopoldne v družbi plemenitih živali, ki pri človeku vzbujajo različne pozitivne občutke.
Hvaležni smo Lions klubu Zarja Maribor za sodelovanje,” so po obisku zapisali v Domu pod gorco.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.