11:28, pet, 21. Jun

FOTO: Mariborski dijaki evropski prvaki v robotskem nogometu, zmagali tudi v tekmovanju super ekip in tehniškem izzivu





Dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor so na robotskem evropskem prvenstvu RoboCupJunior v Hannovru postali evropski prvaki v kategoriji Soccer Lightweight. Gre za kategorijo, v kateri tekmovalci sami načrtujejo, izdelajo in sprogramirajo dva robota, ki avtonomno igrata nogomet proti nasprotni ekipi robotov, so sporočili iz centra.

Evropsko robotsko tekmovanje je v Hannovru v Nemčiji potekalo med 13. in 16. junijem v sklopu sejma Ideen Expo. Ekipo TSC Footbot sestavljajo dijaki Timotej Kos, Domen Fras, Nick Kolar in Luka Kranjc pod mentorstvom Marjana Bezjaka, Iztoka Milošiča in Andreja Šumana.

V individualnih tekmah med osmimi ekipami so dosegli 1. mesto, v finalu pa so z rezultatom 11:8 premagali nemško ekipo Bodensee – Giraffen. “Takšen uspeh je rezultat neomajne predanosti, inovativnosti in trdega dela naše ekipe,” so objavili na Facebooku šolskega centra.

Ekipa je sodelovala tudi v tekmovanju super ekip, kjer so skupaj z ekipama iz Nemčije in Hrvaške dosegli 1. mesto. V tej kategoriji sodniki na začetku prvenstva ekipe razdelijo v večje, super ekipe. Ta nato tekmuje proti drugi super ekipi. “V tej kategoriji je zelo pomembno sodelovanje med ekipami, ki so v isti skupini,” so pojasnili na Facebooku.

Dijaki so zmagali tudi v tehniškem izzivu, kjer so predstavljali svoje robote, tehnične in programske rešitve. “Tako se s tekmovanja vračajo z vsemi možnimi osvojenimi priznanji,” so sporočili iz šolskega centra.

Julija pa se bo ekipa udeležila svetovnega prvenstva v Eindhovnu na Nizozemskem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.