FOTO: Mariborski policisti stopili na prste preprodajalcem cigaret

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so skupaj s hrvaškimi varnostnimi organi preiskovali hudodelsko združbo, ki se je ukvarjala s tihotapstvom cigaret iz Bosne in Hercegovine preko Hrvaške v Slovenijo ter z nezakonitim uvozom, predelavo in prodajo tobaka ter drugih tobačnih izdelkov (aromatizirani tobak, cigareti) na območju Slovenije, Hrvaške in drugih držav Evropske unije.

Opravljenih več hišnih preiskav in zaseženih 6 ton listov tobaka

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru so kriminalisti skupaj s predstavniki FURS, Finančnega urada Maribor, pri dveh osumljencih, na šestih naslovih, opravili hišne preiskave, pri katerih so zasegli skupno preko 6 ton listov tobaka, preko 600 kg rezanega tobaka, 5 kg izdelanih cigaret, več tisoč potiskanih vrečk za pakiranje tobaka, naprave za rezanje in pakiranje tobaka ter več zavojev cigaret, so zapisali v sporočilu za javnost.

“Z zbiranjem obvestil in izvedbo hišnih preiskav je bilo ugotovljeno, da sta imela osumljenca v bližini Maribora urejene prostore za predelavo listov tobaka v rezan tobak, cigarete ter različne aromatizirane vrste tobaka, vse z namenom prodaje navedenih tobačnih izdelkov na črnem trgu,” povedo.

Pri prodaji zaseženega tobaka na črnem trgu, bi osumljenca državo prikrajšala za dajatve v višini skupno preko 650.000 evrov.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja tihotapstva po 250. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja davčne zatajitve po 249. členu KZ-1.

Za kaznivo dejanje tihotapstva je predpisana kazen zapora od enega do desetih in denarna kazen, za kaznivo dejanje davčne zatajitve pa kazen zapora od enega do osmih let.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV