21:29, čet, 18. Apr

FOTO: Mestna občina Maribor most na Mariborski otok pokrila s “tepihom”





Poročali smo, da so se na Mestni občini zganili in začeli urejati problematičen, na pol končan, most na Mariborski otok, a šele po inšpekcijski odločbi.

Glede na to, da so v sporočili za medije obljubili, da bodo zadevo popravili oz. začasno uredili v najkrajšem možnem času, smo se danes popoldne odpravili preveriti, kako izgleda most na Mariborski otok.

MO Maribor je tako pristopila k urejanju tudi lesene pohodne površine, kjer bo nameščena talna obloga. V inšpekcijski odločbi je tako bilo namreč zahtevano, da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu. “Poudarjamo, da v tem trenutku izvajamo začasno ureditev,” so zapisali na občini in dodali, da bo most po koncu kopalne sezone urejen dokončno, v skladu s projektno dokumentacijo (izvajalec del je Senmed, d.o.o.): “V istem obdobju pa bo MO Maribor začela tudi z ureditvijo samega kopališča Mariborski otok.”

“Vse kopalce Mariborskega otoka obveščamo, da bomo zadevo uredili še danes oz. v najkrajšem možnem času, saj varnost obiskovalcev jemljemo z vso resnostjo,” so še zapisali. Omenjeno pa zveni precej zanimivo, saj so občino številni opozarjali na nepravilnosti.

Tako občani sami, kot tudi številni mediji, kljub temu takrat odziva s strani občine ni bilo, kot kaže, le niso menili, da je potrebno poskrbeti za varnost obiskovalcev, a ko je prišla na naslov občine inšpekcijska odločba, se hitro mnenje obrne v drugo stran.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.