16:27, tor, 23. Apr

FOTO: Minister za infrastrukturo Kumer na ogledu problematične ceste v Krajevni skupnosti Bresternica – Gaj





Na povabilo županskega kandidata Gibanja Svoboda Vojka Flisa je Maribor obiskal Bojan Kumer, minister za infrastrukturo.  Med drugim je bil na obisku skupaj z ekipo v Krajevni skupnosti Bresternica – Gaj.

Prav na obisku te krajevne skupnosti je minister Bojan Kumer izpostavil, kako pomembno je sodelovanje med državo in lokalno skupnostjo, saj ministrstvo še zmeraj čaka, da občina uredi svoje postopke, preden lahko projekt obnove ceste umesti v državni proračun.

“Državna dokumentacija je pripravljena. Že dalj časa je na občini, da naredi svojo domačo nalogo. Na ministrstvu se zavedamo pomembnosti ureditve te ceste, kar dokazujemo tudi
s podporo pri postopkih. A dokler občina ne uredi zadev, za katere je pristojna, tudi sredstev v državnem proračunu ne moremo načrtovati,”
je povedal minister Kumer.

Tam so bili poleg ministra še Bojan Tičar, v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo, Lena Grgurevič, poslanka Gibanja Svoboda, in Vojko Flis. Srečali so se s Primožem Hedlom, predsednikom sveta Krajevne skupnosti Bresternica – Gaj, ter predstavnicami in predstavniki te krajevne skupnosti. Ti so predstavili perečo problematiko ceste skozi center kraja na Gaj. Že leta imajo popolnoma neurejeno cestišče, ki je tudi zelo nevarno za vse udeleženke in udeležence, ozko in mestoma komaj prevozno. Gre za problematiko, na katero opozarjajo že zelo dolgo. Pridobili so tudi soglasja občank in občanov za odkupe in nenehno pozivajo pristojne k ukrepanju.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.