05:21, čet, 4. Jul

FOTO: Minuli vikend pravo detektivsko doživetje za Mariborčane





Več kot 800.000 gledalcev si je ogledalo slovensko serijo Primeri inšpektorja Vrenka. Pri Založbi Pivec so pred dvema letoma, ko so izdali prvo knjigo v trilogiji Vodnjaki – Cerkev, pripravili prav posebno predstavitev. Minuli vikend pa se je v Mariboru na podoben način odvila predstavitev kriminalke Tajkun, drugega dela trilogije. Udeležencem so pripravili pravo doživetje, ti so morali namreč poiskati Tajkuna. Ob uspešnem zaključku so prejeli svoj izvod knjige.

Vse se je začelo na sedežu založbe, kjer je na videz tekla prava preiskava. Policijski trakovi so privabljali poglede mimoidočih. Inšpektor Vrenko je tistim, ki so se udeležili dogodka, dal prvi namig od skupno štirih.

FOTO: MP Produkcija

V mestnem parku so imeli opravka z osebo s psom in beračem. Na končni točki, do katerih so jim pomagale kartice z namigi, ki so jih prejeli (med drugim) od samega inšpektorja Vrenka in pisatelja Toneta Partljiča, pa jih je čakal njihov izvod knjige in debata z avtorjem.

FOTO: MP Produkcija

V kriminalki se ponovno srečamo z izmišljeno pohorsko vasico Vodnjaki (gre za drugo knjigo v istoimenski trilogiji). Zločini se tokrat vrtijo okrog znanega podjetnika, enega bolj premožnih Slovencev, Štefana Matjašiča in njegove družine.

FOTO: MP Produkcija

Opis knjige:

Povezovalna nit številnih zgodb je Sara Matjašič, Štefanova hči, ki obiskuje osmi razred osnovne šole. Težave ima pri slovenščini, v prostem času pa nastopa v TV oddaji, ki jo na nacionalni televiziji režira njena polsestra. Z očetovim obiskom šole zaradi učnih težav se sproži tok dogodkov, med drugim Sara po snemanju TV oddaje na poti iz Ljubljane v Maribor izgine. Izkaže se, da gre za ugrabitev z zahtevo po odkupnini. Matjašič gre takoj v akcijo in, ne da bi vpletal policijo, najame nekoga, da bi našel in rešil hčer. S tem se zadeve začnejo šele resno zapletati, saj pride do umora, ki mu sledijo še drugi.

FOTO: MP Produkcija

Detektivski tim se tokrat spoprime s kriminalnimi dejanji brez sveže upokojenega inšpektorja Martina Vrenka, ki pa se, prostovoljno ali tudi ne, vmeša v razreševanje primera. Roman prepleta več plasti, študijo bogate družine, odnose in vrednote, ki vladajo v njej, strategije delovanja brezobzirnih podjetnikov, usode velikih projektov, ki preobražajo podobo celotnih krajev in vplivajo na usode malih ljudi, probleme prekarnosti, mehanizme razpisov za umetniške projekte; predvsem pa se v romanu razkrivajo zapleteni odnosi med ljudmi, ki so mnogokrat generator nezadovoljstva in sporov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.