10:50, tor, 16. Apr

FOTO: Na Destrniku odprtje razstave Vojna za Slovenijo 1991





V kulturnem domu na Destrniku so pripravili razstavo Vojna za Slovenijo 91. Ob tem so pripravili tudi krajšo slovesnost s kulturnim programom. Predsednik ptujskega območnega združenja veteranov Vojne za Slovenijo pa je obiskovalce tudi vodil po razstavi.

Ob otvoritvi razstave o dogodkih vojne za Slovenijo, ki se je zagotovo dotaknila tudi Destrnika, so nekateri obiskovalci obujali spomine.

Sama razstava pa je pravzaprav geografsko precej širše zastavljena. Na njej so predstavljeni dogodki po Evropi, Sloveniji, na Ptujskem in tudi na Destrniku, je povedal predsednik ptujskega Območnega združenja veteranov Vojne za Slovenijo Vlado Žgeč, ki je po sami razstavi na koncu kulturnega programa tudi vodil.

Vodenje po razstavi
Na Destrniku so imeli v Drstelji tajno skladišče orožja

Povedal je tudi, da si veterani želijo, da tudi najmlajši vedo, kaj se je dogajalo. Ne nazadnje tudi za to, da se vojne ne bi več dogajale. Zato bodo obiskali tudi destrniško osnovno šolo.

Župan Destrnika Franc Pukšič je ponosen na vse Destrničane, ki so v tistem času dali na razpolago tudi svoje prostore za štabe in shrambo orožja. Na Destrniku je namreč delovalo več različnih štabov, ki so bili med vojno za Slovenijo zelo aktivni.

Med kulturnim programom sta Žgeč in Pukšič odkrila tudi spominsko ploščo, s katero se bodo na Destrniku prav tako poklonili spominu na vojno, predvsem pa na vse tiste, ki so se v tistem času borili za samostojnost in neodvisnost Republike Slovenije.

Spominska plošča

V kulturnem programu je sicer sodelovalo več skupin in posameznikov, ki so s svojimi nastopi pokazali pripadnost državi in svojemu kraju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.