09:10, tor, 23. Apr

FOTO: Na Destrniku opravili 11. trgatev potomke Stare trte





Trgatev so izvedli Turistično društvo Destrnik in Društvo vinogradnikov in sadjarjev osrednje Slovenske gorice. Udeležila se ga je tudi 8. ptujska vinska kraljica Monika Kovačič, prav tako tudi župan občine Destrnik Franc Pukšič.

Za potomko skrbi Turistično društvo Destrnik. Povedali so nam, da je letos bilo veliko dela zaradi suše in drugih vremenskih razmer, letina pa je kljub temu zelo dobra. Prav tako tudi v občinskem vinogradu, kjer pa raste potomka potomke Stare trte. V Društvu vinogradnikov in sadjarjev so zadovoljni s pridelkom. Grozdje te potomke Stare trte pa združijo s tistim od potomk v občinah Ptuj ter Videm in ga skupaj v Halozah sprešajo ter pridelajo protokolarno vino, ki se uporablja v vseh treh občinah. Letos je vsaka občina dobila 21 steklenic tega vina.

Pukšič nam je še povedal, da je potomka Stare trte za Destrnik velikega pomena, še večjega pa bo čez par let, ko bo obrodila mnogo bolje kot sedaj. Je tudi zelo ponosen na uspešno delovanje vseh treh občin pri pridelavi skupnega vina.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.