11:55, sre, 24. Apr

FOTO: Kolesarji so se povzpeli od Gortine vse do Pernic, v dolini pa je med tem bilo še tekmovanje za najboljši golaž





Na športnem igrišču Gortina v občini Muta so se danes dopoldne zbrali kolesarji, ki so nato tekmovali v vožnji do Pernic. V tistem času, ko so kolesarji premagovali težak večkilometrski vzpon, pa je na igrišču devet ekip kuhalo golaž.

Kolesarjev sicer ni bilo veliko, le okoli 20. A prišli so taki, ki so bili najpogumnejši in najbolj vztrajni, saj ta kolesarska tekma velja še za kar zahtevno zaradi samega vzpona. Pa vendarle so nam povedali, da niso prišli samo tekmovati, kdo bo najboljši, ampak tudi se družiti in skupaj opraviti to pot. Na koncu so se vrnili v dolino vse do Gortine, kjer so lahko poskusili slastne golaže.

Kolesarski vzpon od Gortine do Pernic

Devet ekip kuharjev pa se je tak čas pomerilo v dveh disciplinah. Na prvem mestu bodo kaj kmalu izvedeli, kdo je skuhal najboljši golaž, na drugem mestu pa je tudi tekmovanje v tem, kdo je pripravil najboljšo kuhinjo, v kateri se kuha golaž. Nekatere ekipe so poskrbele še za to, da je v kuhinji tudi pecivo. Ali pa so med samim kuhanjem ponudile nekaj prigrizkov in kakšen kozarček dobre, domače pijače.

Tekmovanje v kuhanju najboljšega golaža in najboljše kuhinje na Gortini

Pa še malo prigrizkov

Otroci so delili tudi sladke dobrote

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.