01:25, sob, 6. Jul

FOTO: Na Kredarici snežilo, v prihodnjih dneh pa veliko sonca in otoplitev





Ob koncu tedna je ob prehodu hladne fronte in ob močnem severnem vetru zapadel prvi sneg v gorah, navajajo na strani Agencije RS za okolje.

Količina snega ni bila velika, je pa zato lepo okrasil del Karavank, Julijskih ter Kamniško – Savinjskih Alp. Se pa ta sneg ne bo dolgo obdržal, saj nas čaka otoplitev in lepše vreme.

V torek bo zjutraj v kotlinah in dolinah še možna megla ali nizka oblačnost, bo pa zato jutro bolj jasno na območju osrednjih, zahodnih Julijcev ter v zahodnih Karavankah. Čez dan bodo vrhovi občasno v oblakih, pihal bo šibak jugovzhodnik Temperatura na 1500m bo okoli 14, na 2500m pa okoli 8 ˚C, še zapišejo pri Agenciji RS za okolje.

Prevladovalo bo jasno vreme 

V sredo in četrtek bo jugozahodni veter prinašal bolj suh zrak, prevladovalo bo jasno vreme z nekaj plitvimi kopastimi oblaki predvsem nad Julijci. Temperatura na 1500m bo okoli 15, na 2500m okoli 9 ˚C. Še boljše vreme za obisk gora bo v petek, ko pričakujemo sončno in suho vreme, pihal bo veter severovzhodnih smeri. Temperatura na 1500m bo okoli 17, na 2500m pa okoli 10 ˚C.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.