10:33, sre, 24. Apr

FOTO: Na Mariborski koči položili venec na spomin padlim borcem





“Stojimo pred spominsko ploščo in staro zgradbo Mariborske koče, katera piše svojo zgodovino in svoj pomen. Prvo kočo na tem mestu je leta 1913 odprlo nemško planinsko društvo. In prav Nemci so med drugo svetovno vojno v njej imeli svojo postojanko, zato so jo partizani 3. septembra 1944 zažgali in uničili celotno zgradbo. Leta 1946 so jo mariborski planinci postavili na novo in v takšni podobi je ostala vse do danes,” se je glasil uvod v začetek praznovanja KS Reka-Pohorje.

Prav je, da negujemo spoštujemo svojo zgodovino, da smo ponosni na svojo preteklost, na svoje prednike, kateri so nam s svojimi življeni postavili temelje svobode, temelje za boljše življenje za lepši svoboden in miren danes.

Prav zato so se pred 42. leti krajani KS Reka-Pohorje odločili, da bo 3. september zapisan kot praznik KS Reka-Pohorje. V samo KS se je v teh letih veliko naredilo, veliko se dogaja, gradi in v prihodnosti imamo tako na občini kot seveda v KS narediti še veliko več.

“Nekaj dni nazaj smo odprli obnovljeno pot Scalca, energijske točke Bolfenk, tukaj tik pred Mariborsko kočo postavili »foto točko«, nekateri radi rečemo »okno v svet«. Trudimo se za razvoj v turizmu, prioriteta pa nam je infrastruktura (vodovod na Pohorju), narediti še cca 15 km novega asfalta, trudimo se, da bi ohranili Pohorje, ohranili kmetije, zadržali mlade na Pohorju in jim omogočili čim bolj prijazno življenje,” zapišejo na Občini Hoče-Slivnica.

Velika zahvala gre prav KS, ki je v »neposrednem« kontaktu s krajani in so kot neki vezni člen z občino. Vendar žal vse rabi svoj čas, zato je včasih potrebna velika mera strpnosti, razumevanja, da žal vse ne gre, ampak priznati si moramo, da se na vseh koncih naše občine vidi napredek, vidi razvoj in s skupnimi močmi bomo naredili še več, so zapisali na občini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.