13:58, čet, 25. Apr

FOTO: Na mariborskih cestah bosta zapeljali novi Snagini vozili, v letu dni v voznem parku deset novih vozil





Danes je Snaga prejela v uporabo novo smetarsko vozilo Scania L340 z nadgradnjo Stummer Medium X4 in vozilo VW Caddy, obe s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Skupna vrednost vozil znaša dobrih 274.000 evrov, pri čemer delež sofinanciranja s strani Eko sklada znaša dobrih 211.000 evrov, preostali delež je prispevala MO Maribor. “Obljubljali smo boljši mestni servis, za kar na eni strani potrebujemo pridne in sposobne ljudi, po drugi pa seveda tudi tehniko, ki se odziva na zahteve današnjega časa. Zaposlenim bomo s tem olajšali delo, hkrati pa je potrebno vzdrževati mestne površine, zato bo verjetno v prihodnje takih nakupov še več,” je napovedal župan Saša Arsenovič.

V nekaj mesecih vozni park posodobljen za še deset vozil

Franc Dover, direktor Javnega podjetja Snaga, je ob tem dejal: “Danes imamo park, katerega povprečna starost je več kot 11 let. To je prva pridobitev. Letos pridejo še 4 vozila in naslednje leto šest vozil, v skupni vrednosti 1,7 milijona evrov.” S tem bo povprečna starost vozil znižana na sedem let.

Vozilo ima nizko kabino, kar pomeni ergonomsko unčikovitost za vstop in izstop delavcev, ter 21 kubičnih metrov veliko kabina, kjer se lahko združi 10 ton kartona. “S tem vozilom bomo na leto naredili za 300 kilogramov manj CO2 plinov v ozračje, kar pomeni, da pripomoremo k okoljskim ciljem.”

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.