12:53, pet, 28. Jun

FOTO: Na Muti pripravili tekmovanji v streljanju z zračno puško in v pikadu





Ob občinskem prazniku Občine Muta so pripravili več dejavnosti, med njimi tudi tekmovanje v streljanju z zračno puško na strelišču in tekmovanje v pikadu v Bistriškem jarku.

Jože Vrhnjak, ki je član Strelskega društva Kovinar Muta in hkrati tudi mentor pri Društvu upokojencev Muta. Prav to društvo je organiziralo tekmovanje v streljanju na obnovljenem strelišču in povabilo več društev upokojencev in društev invalidov iz okolice in drugih občin, tako iz Raven na Koroškem, Slovenj Gradca, tudi iz Velenja so prišli. V okviru občinskega praznika Muta namreč vsako leto pripravijo tako tekmovanje in pri tem ne poskrbijo samo za tekmovanje v streljanju, ampak tudi za sočasno tekmovanje v pikadu.

Ekipe so zadovoljne, saj jim vedno tudi dajo čas za druženje in ogled Mute. Vrhnjak pravi, da so veseli, da so pred leti začeli to tradicijo in upa, da bodo lahko pripravili tud še druga tekmovanja za društva upokojencev in invalidov, tako da bo še več priložnosti za tekmovanje in druženje.

V Bistriškem jarku pa so medtem tekmovali v pikadu, kjer je bilo naenkrat še več ekip. Te so sedele zunaj v senci ali pa tekmovale v notranjih prostorih doma, kjer je bilo dovolj prostora tudi za psihološko pripravo. Ivan Prijol, športni referent pri Društvu invalidov Muta je bil v vlogi koordinatorja tega tekmovanja. Dejal je, da je prijavljenih kar 26 ekip in tudi posamezniki. Držali so se pravil tekmovanja. Večji del je namenjen druženju, kar so znali tudi dobro izkoristiti.

Kmalu več v oddaji Občinski informator.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.