07:28, čet, 25. Apr

FOTO: Na pomoč ranjenim v nesreči na Štajerki reševalci in gasilci kar peš, vozila se niso umaknila





Ob današnjih dveh nesrečah na štajerski avtocesti reševalci in gasilci niso mogli do kraja nesreče pomagati ponesrečenim, ker vozniki niso umaknili vozil in naredili prostor za nujno vožnjo.

Vir: Center za zaščito in reševanje Domžale

Veliko let se že opozarja na to, da je treba vozilom na nujni vožnji dati prednost, narediti prostor, da bodo lahko prišla sploh ob gostem prometu čim prej do ponesrečencev oziroma do kraja nesreč in nezgod, a danes so vozniki pri tem padli na celi črti. Ob tem se lahko upravičeno sprašujemo, ali je voznikom, ki se ne umaknejo, sploh mar za življenja drugih udeležencev.

Pred viaduktom Petelinjek brez ustvarjenega reševalnega pasu

Danes sta se zgodili dve prometni nesreči na Štajerki, o čemer smo že poročali. Prva je bila med priključkom Blagovica in predorom Podmilj, druga pa je bila pri počivališču Lukovica. Pri dostopu pa so imeli reševalci in gasilci velike težave. Center za zaščito in reševanje Domžale je tako na družbenem omrežju izpostavil, da so na avtocesti pred viaduktom Petelinjek, kjer je bila ena od nesreč, imeli težave pri prebijanju skozi gnečo. Zapisali so sicer, da je pri nesreči prišlo do materialne škode in k sreči zgolj za lažne telesne poškodbe. Zgodba pa bi zaradi tega, ker se vozniki v koloni niso umaknili gasilcem in reševalcem, lahko bila v primeru težjih telesnih poškodb precej hujša.

Pa iste težave so opozorili tudi na Facebookovi strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah, kjer so ob nezaslišani ignoranci voznikov ostali skorajda brez komentarja.

Vir Facebook Ustvarimo Reševalni PAS na avtocestah

Že pred tem so pokazali v drugi objavi tudi, kakšna gneča nastaja in da je nemogoče, da bi se intervencijsko vozilo lahko prebilo mimo.

Ker niso imeli druge možnosti, so gasilci in reševalci tekli med vozili

Na težave so sicer opozorili preko Twitterja in Facebooka tudi nekateri očividci, ki so bili v koloni, eno od teh objav so na strani Ustvarimo reševalni pas na avtocestah. Uporabnica Katja Pervinšek je namreč zapisala: “REŠEVALNI PAS!!!!!!!!!! Danes sta morala reševalka s polno torbo in gasilec tečt na kraj intervencije na avtocesti zato, ker ljudje, ne vedo kaj je to reševalni pas!!! Upam, da ko jo boš rabil ti ali tvoj otrok, bo čas do njihovega prihoda veliko krajši.”

 

Druge novice

Comment

  • Danilo

    4 avgusta, 2021

    Poslikat in javno objavit,da se bo videlo komu je mar

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.