13:51, pet, 19. Apr

FOTO: Na Ptuju slavnostno na osrednji slovesnosti občine





Na osrednji slovesnosti na mestni tržnici je slavnostna govorka županja Nuška Gajšek poudarila, “da obdobje, ki je za nami, ostaja preizkušnja, ki ji ni enake.”

FOTO: MO Ptuj

“Take v moderni dobi ne pomnimo. Je preizkušnja vrednot. Preizkušnja potrpljenja. Preizkušnja razumevanja. In je preizkus solidarnosti. Preizkus povezanosti družbe. Zato izbirajmo teme, ki združujejo. In zavestno zavračajmo take, ki razdvajajo. Začnimo danes. S praznovanjem. Razlogov imamo veliko,” je povedala županja.
Na slovesnosti so podelili priznanje za ohranjanje tradicije življenja na vasi in arhitekturne dediščine v letu 2021 v Mestni občini Ptuj Kmetiji Kekec in priznanje za Naj kmetijo v letu 2021 v Mestni občini Ptuj Kmetiji Klemenčič. Znanstveno-raziskovalne središče Bistra Ptuj je prejelo zlato plaketo Mestne občine Ptuj.

Domačini poskrbeli za pester kulturni program

Najvišje priznanje MO Ptuj, naziv častni občan, pa je prejel Franc Kozel. V kulturnem programu so nastopili flavtistka Anamarija Lajh, na klavirju jo je spremljala prof. Metka Žižek, praznovanje pa je s koncertom zaključil Moški pevski zbor KD Grajena.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.