19:03, čet, 28. Mar

FOTO: Na slovesnosti v Rimu so prižgali plamen miru za OFEM v Mariboru





Petdeset dni pred slovesnostim odprtjem 17. poletnega Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) v Mariboru so na oltarju Ara Pacis v Rimu sinoči prižgali plamen miru. Tekmovanje bo potekalo med 23. in 29. julijem z več kot 3600 športnicami in športniki, ki se bodo za odličja borili v 11 športnih panogah.

Predsednik Evropskega olimpijskega komiteja (EOC) Spiros Capralos je v večnem mestu predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije Franju Bobincu in županu Maribora Aleksandru Saši Arsenoviču izročil tudi oljčno drevo kot simbol miru.

Ob tej slovesni priložnosti se je predsednik Capralos zahvalil organizacijskemu odboru in slovenskim predstavnikom za njihovo delo in za to, da bodo najboljšim mladim evropskim športnikom omogočili tekmovanje na mednarodnem športnem dogodku.

Zahvalili so se za angažiranost Slovenije pri organizaciji 

“Slovenija bo postala ena od petih držav, ki bodo gostile tako zimski kot poletni OFEM in moram se zahvaliti OKS, lokalnim oblastem v Mariboru in slovenski vladi za neprecenljivo podporo. Vaša predanost projektu bo mladim športnikom omogočila uresničitev sanj, ustvarjanje spominov za vse življenje in, kar je najpomembnejše, osebno rast na podlagi novih izkušenj. To je cilj teh dogodkov,” je povedal predsednik EOC.

VIR: www.olympic.si

“Poleg tekmovanja imajo mladi, ki sodelujejo, priložnost spoznati olimpijske vrednote in različne kulture. In podobno kot januarja v Italiji, bodo imeli tudi v Mariboru naši mladi evropski olimpijski ambasadorji pomembno vlogo pri uresničevanju tega. Od prve izdaje leta 1991 je 44 športnikov, ki so kolajno osvojili OFEM-u, do odličja prišlo tudi kasneje na poletnih ali zimskih olimpijskih igrah. Zelo verjetno je tako, da bo tudi med mladimi športniki v Mariboru to poletje kakšen bodoči dobitniki olimpijskih medalj,” je dodal Capralos.

Ponosi, da bo OFEM pri v Sloveniji

Franjo Bobinac je dejal, da je Slovenija izjemno ponosna in počaščena, da gosti poletno izvedbo OFEM-a. “Veselimo se, da bomo gostili ne le velik mednarodni športni festival, ampak tudi največji večpanožni športni dogodek, ki je bil kadarkoli organiziran v naši državi. Kot že večkrat rečeno, ima šport moč spreminjati svet, res pa je tudi, da se šport pogovarja z mlajšimi generacijami v jeziku, ki ga najbolje razume. In OFEM govori o mladih. Naše organizacijske ekipe iz občine Maribor in OKS bodo ob visoki podpori osebja EOC še naprej delovale kot močna, enotna ekipa, in zagotovo bodo poskrbele za odličen festival to poletje v Mariboru, v Sloveniji,” je izpostavil Bobinac.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.