06:54, tor, 16. Apr

FOTO: Na Smetanovi parkirna mesta ob in po dežju neuporabna





“Na Smetanovi ulici v bližina vrtca so parkingi ob in po dežju neuporabni, saj voda na njih zastaja tudi po teden dni in je praktično onemogočen vstop in izstop iz vozil,” se glasi pobuda podana na portal Izboljšamo Maribor.

Janko je v nadaljevanju zapisal, da je dodatno moteče, da je del parkingov namenjenih za vrtec, tako da je z otroci to v deževnem vremenu še dodaten problem, kakor tudi to, da ni namenskih parkingov za potrebe vrtca: “So le označeni s prometnim znakom, česar se pa v praksi nihče ne drži in je treba parkirat ali na vozišču, ali pa dlje od vrtca (ker so stanovalci tamkajšnjih blokov uzurpirali parkirni prostor, ki je sicer bil namenjen vrtcu, celo zagradili so ga z rampo brez vsakršnega dovoljenja). Moteče na teh parkingih so tudi posode za odpadke, ki so nastavljene na le teh in še dodatno zmanjšujejo potreben prostor, pa tudi sicer kazijo okolico in bi tako ali tako morali biti spravljeni na notranjem dvorišču blokov, ne pa ob cesti.”

“Verjamem, da se vsi stanovalci Smetanove ulice strinjamo z vami, da so neurejena parkirišča ob deževju težko dostopna. Problem je celo širši, pesek iz neurejenih parkirišč maši javni kanalizacijski vod, zaradi česar je ob večjih nalivih že zalivalo naše kleti. Ob suhem vremenu je v zraku toliko praha, da je zračenje stanovanj praktično nemogoče. Ureditev parkirišč, odvoda meteorne vode iz javnih površin in čiščenje zbirnega kanala v Smetanovi ulici je nujna,” pa je dodal Boštjan. Pobuda je še v reševanju s strani Mestne občine Maribor.

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.