01:12, pet, 19. Apr

FOTO: Na Sv. Duhu tradicionalna binkoštna nedelja





Kristjani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. Turistično društvo Selnica ob Dravi je to nedeljo priredilo tradicionalni binkoštni pohod na Sv. Duh na Ostrem vrhu. Pohod je potekal po Šturmovi grabi, mimo Virtičevega mlina vse do Sv. Duha na Ostrem vrhu.

Vir: TD Selnica ob Dravi
Vir: TD Selnica ob Dravi

Pri Virtičevem mlinu so imeli postanek. Praznična binkoštna nedelja je na Sv. Duh na Ostrem vrhu pripeljala veliko obiskovalcev od daleč in blizu pa tudi iz sosednje Avstrije. Praznik se je tradicionalno pričel s sveto mašo za nemško govoreče goste.

Romarji, ki so prišli od daleč in blizu so se sprehodili mimo stojnic s suho robo, ˝kramarjev˝ in ponudbe gostinskih lokalov. Binkošti so praznični dan v cerkvenem koledarju. Na 50. dan po veliki noči, rimokatoličani praznujejo prihod svetega Duha, ki je simboliziran tudi z rdečo barvo v bogoslužju. Praznik binkoštov v krščanstvu pomeni zaključek obdobja velike noči in praznik svetega duha.

 

binkošti pohod2019 (4)Opaziti je bilo veliko pogumnežev, ki so se na vrh povzpeli tudi peš ali s kolesom. Željni pohodništva so se udeležili pohoda po Šturmovi grabi, mimo Virtičevega mlina, kjer so se okrepčali z dobrotami kmečkih žen. Obiskovalci so uživali v dobri hrani, pijači, glasbi in lepem sončnem vremenu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.