13:23, tor, 16. Apr

FOTO: Na Zgornji Muti urejajo eno najbolj frekventnih poti





Na Muti še pred koncem poletja pospešeno nadaljujejo svoje gradbene in obnovitvene projekte. Tako so avgusta postavili na Avtobusni postaji Muta sodobno svetilko z usmerjenostjo v trajno naravnanost in zeleno. Urejajo pa tudi eno od bolj frekventnih poti na Zgornji Muti.

Urejanje poti na Zgornji Muti. Foto: Mirko Vošner

V okviru projekta urejanja trških jeder so prejšnje dni pričeli urejati eno najbolj frekventnih poti na Zgornji Muti, in sicer na GT 2-4 oz. pred NLB. V okviru gradbenih del bodo zamenjali zastarelo komunalno omrežje ter uredili celotno pohodno površino, prijazno za vse udeležence v prometu, predvsem za pešce in kolesarje ter dostavo in obisk ljudi do poslovnih objektov, je zapisal župan Mute Mirko Vošner, ki naproša vse za razumevanje in potrpežljivost v času gradnje…

Ob obnovi poti prosijo za razumevanje in potrpežljivost. Foto: Mirko Vošner

“Trajnostno naravnano, brezogljično, zeleno,…vse to so usmeritve EU 2021-27 in Slovenije v njej. Na Muti smo prišli od besed k dejanjem, nameščena je nova, sodobna svetilka na AP Sp. Muta, s fotovoltajiko, ki zagotavlja kar 7 dni neodvisne osvetljenosti. Še najbolj pomembno ob vsem tem pa je, da imamo za naše občane varno in osvetljeno AP,” pa je župan Vošner zapisal po namestitvi sodobne in trajnostno naravnane svetilke na avtobusni postaji.

Nova svetilka na Avtobusni postaji Muta. Foto: Mirko Vošner

Zdaj je na postaji ob mraku, ponoči in ob slabi vidljivosti čez dan precej bolj varno za pešce in potnike.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.