23:21, pon, 2. Sep

FOTO: Na županovem sprejemu novorojencev v Majšperku družine uživale v druženju ter predstavi s čarovnijami in žongliranjem





Danes je župan občine Majšperk Sašo Kodrič sprejel novorojence iz te občine, seveda skupaj z njihovimi starši ter starejšimi sestricami in bratci. Za zabavo sta poskrbela Matjaž Kekec in Tina Vrdjuka Kekec, ki sta sicer vodilni del sestava Arbadakarba.

V dvorani KPC Majšperk sta župan Sašo Kodrič in podžupan Dragomir Murko sprejela družine z novorojenci iz občine Majšperk. Župan je vse skupaj pozdravil in nagovoril, skupaj s podžupanom pa nato razdelil otrokom praktične nahrbtnike, ki so vsi personalizirani.

Nato je sledil nastop Matjaža Kekca in Tine Vrdjuka Kekec. Lani je Matjaž nastopil sam, letos pa sta se odločila za skupen nastop, ki je bil zelo zanimiv. Otroci – priznati moramo, da tudi njihovi starši – so radovedno gledali, kako Matjaž žonglira.

Nato sta oba izvedla še nekaj akrobatskih elementov. Sledilo pa je še čisto pravo čaranje, saj je Matjaž zaprl Tino v stolp gradu, po vseh čaranjih pa je Tina prišla iz tega stolpa.

Sledilo je še skupno fotografiranje vseh prisotnih. Presenečenj pa še ni bilo konec, saj sta Matjaž in Tina iz balonov delala rože, zapestnice, živali, sablje in še marsikaj drugega. Na koncu pa so si še vsi postregli s pico in pijačo.

Starši so pohvalili pobudo župana za tovrsten sprejem novorojencev, saj pri tem ni pomembno samo to, da so dobili darila in videli predstavo, ampak je to tudi priložnost, da se med seboj spoznajo. Ne nazadnje bodo otroci kasneje lahko obiskovali celo isti vrtec in isto osnovno šolo, prijateljske vezi pa bodo lahko gradili že od sprejema novorojencev naprej.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.