04:17, pon, 1. Jul

FOTO: Nataša Pirc Musar obiskala humanitarko Anito Ogulin in se ji zahvalila za vse, kar je dobrega storila





Predsednica RS Nataša Pirc Musar je skupaj s  predstavniki 112 društev in zvez, vključenih v Zvezo prijateljev mladine Slovenije, na  Krasu zasadila drevesa, nato pa obiskala Anito Ogulin.

Tako je tudi ona počastila 70-letnico izpolnjevanja plemenitega poslanstva zveze. Obiskala pa je tudi Anito Ogulin, dolgoletno predsednico ZPM Moste Polje, in se ji zahvalila za vse, kar je dobrega storila. Na prireditvi v Cerju so humanitarki, ki je zaradi bolezni ostala doma, glasno zaposkali. Kasneje jo je Pirc Musarjeva obiskala na domu in jo objela ter prenesla pozdrave in želje. Ogulinova ima namreč kronično levkemijo, zato se posveča zdravljenju in ne hodi na prireditve.

“Najžlahtnejša dediščina ob sedemdesetletnici ZPMS ste pravzaprav vsi vi, drage prostovoljke in prostovoljci. Naučili ste nas, da je dobroto treba deliti in jo vračati. Mnogi otroci, ki ste jim v preteklosti pomagali, tega niso pozabili. Ko so odrasli, so se k ZPMS vrnili kot prostovoljci in danes pomagajo otrokom, kakor so bili tudi sami nekdaj deležni pomoči. Tako je dobrota sklenjena v krog sreče, ki se vrti in spreminja svet na bolje,” je zapisala Nataša Pirc Musar.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.