13:26, sob, 20. Apr

FOTO: Neurja povzročila več škode. Opozarjajo, da bodo danes še močnejša





Včerajšnji popoldanski in večerni hudi nalivi, ponekod tudi sodra in toča, so v nekaterih krajih v Sloveniji povzročili več škode.

Na severovzhodu Slovenije je tako včeraj popoldne nastalo več močnih nevihtnih celic, te so prinesle tudi sodro in točo.  Ponekod je padla večja količina dežja, prav tako tudi toča,  zazo je bilo marsikje pobeljeno po tleh. Sodra in toča pa sta naredili tudi škodo, prav tako je zaradi večjih količin dežja ponekod zalivalo kleti in drugo. Škoda je tudi na mladih vrtninah in sadnem drevju.

Vir: Facebook, Meteoinfo Slovenija. Foto: Tomi Razgoršek.

Da je močnejša nevihta včeraj popoldan nastala nad območjem Paškega Kozjaka, severovzhodno od Velenja, iz nje pa sta se razvili še sodra in manjša toča, ki sta pobelili pokrajino, je na Twitterju objavil Meteoinfo Slovenije, prav tako tudi, da so siloviti nalivi hitro razburkali hudourniške vodotoke, ki so ponekod poplavili ceste.

Uprava RS za reševanje in zaščito pa je poročala o posredovanjih v več krajih zaradi hudih nalivov, toče in sodre. Tako med drugim v Beltincih, Celju, Dobrni, Lenartu, Preboldu, Šentilju, Štorah, Taboru, Trbovljah, Vranskem in Zagorju ob Savi.

Na Facebook strani Meteoinfo Slovenija napovedujejo hude ure tudi danes: “Tako lahko po večinoma sončnem začetku dneva spet pričakujemo nastanek kopastih oblakov, iz katerih se bodo popoldne in zvečer ponovno razvile krajevne plohe in nevihte, ki lahko predvsem v vzhodnem delu Slovenije prerastejo v lokalna neurja. Nevihte bodo predvidoma zajele večja območja kot danes in lahko ponekod postrežejo tudi z nekoliko debelejšo točo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.