10:58, pet, 19. Apr

FOTO: Neurje tudi v Lovrencu na Pohorju zalivalo kleti, selili ljudi, nekaterim uredili začasni dostop





V Recenjaku v občini Lovrenc na Pohorju gasilci PGD Lovrenc na Pohorju zavarovali most, ki vodi do dveh domačij in ga je včeraj poškodovala meteorna voda. Uredili so začasni osebni dostop za prebivalce. Pogodbenik je z gradbenim strojem odstranil ostanke uničenega mostu in omogočil odtekanje vode, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Ob 12.20 so gasilci na delu, saj poročajo o novih plazovih in zdrsih.

Spomnimo..

Ob 0.23 je v naselju Recenjak v občini Lovrenc na Pohorju zemeljski plaz poškodoval stanovanjsko hišo in pomožne objekte. Gasilci PGD Lovrenc na Pohorju so s pomočjo delovnega stroja začasno očistili plaz in okolico hiše. Strokovne službe so pregledale plaz in izdale navodila za sanacijo, ki se bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Ker je bila možnost ponovnega plazenja, hiša ni primerna za bivanje, zato so stanovalce preselili na varno.

Ob 1.35 je v ulic Rdeči Breg v občini Lovrenc na Pohorju meteorna voda zalila kleti stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Lovrenc na Pohorju so vodo izčrpali.

Obvestilo Občine Lovrenc na Pohorju:

foto: Občina Lovrenc na Pohorju

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.