18:00, pet, 19. Apr

Odziv Nigrada na skrb bralke, ki je opozorila na križišče Kardeljeve in Ceste proletarskih brigad





Na nas se je v preteklem obrnila bralka in opozorila na križišče Kardeljeve in Ceste proletarskih brigad.

“Semafor na sliki ne dela že mesece. In ko stojim z žmigavcem za levo, sploh ne vem, kdaj lahko speljem,” nam uvodoma pove bralka in doda: “Ko pride nasproti vozeče vozilo in zavije v svoje levo, se postavijo tako, da tistih, ki vozijo naravnost, skorajda ne vidiš. Imaš zeleno luč in ne moreš zaviti levo. Vsak dan vozim otroke v vrtec, pa vsak dan se počutim v nevarnosti, če se bo kdo zaletel v mene.”

“Problem bi zlahka rešili s krožiščem, upam, da razmišljajo o tem,” še doda ob tem. V zvezi s križiščem smo se obrnili tudi na Nigrad.

Omenjeno križišče deluje podobno kot sosednja križišča

Uvodoma so nam dejali, da je semaforizirano križišče Cesta proletarskih brigad-Kardeljeva cesta na koordinirani potezi osmih zaporednih semaforiziranih križišč: “Skozi dan se izmenjajo trije krmilni programi, ki tvorijo zeleni val vzdolž Ceste proletarskih brigad. Za zagotavljanje zelenega vala morajo križišča delovati s podobnimi krmilnimi programi (z enakim številom signalnih faz).”

Omenjeno križišče deluje podobno kot sosednja križišča, zato je, kot pojasnijo v nadeljavnju, enodelni direkcijski rumeni signal, ki ga opisuje bralka, neaktiven. Mag. Roberta Lutarja, vodja nadzora prometa pri družbi Nigrad iz skupine JHMB je dejal: “Saj v fiksnem krmiljenju ne deluje v nobenem semaforiziranem križišču na tej potezi. Aktiven je le v režimu polno prometno odvisnega delovanja, kar trenutno pomeni, da deluje samo tedaj, ko izpade komunikacija z nadzornim centrom oz. se pojavi okvara koordiniranega delovanja. Po vzpostavitvi polno prometno odvisnega delovanja po celotni koordinirani potezi Ceste proletarskih brigad se bo spremenil tudi režim delovanja in bodo t. i. diagonalne puščice aktivne še v ostalih križiščih.”

Če naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com ali Facebook BK TV.

Druge novice

Comment

  • sim

    31 januarja, 2023

    V vseh ostalih križiščih na cesti Proletarsih brigad rumeni semaforji za zavijanje delujejo. V križišču s Kardeljevo cesto pa že dobra 3 leta enak semafor ne deluje… Se pravi, da je v vseh ostalih križiščih okvara koordiniranega delovanja že več let?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.