06:23, pet, 29. Mar

FOTO: Nevzdržne razmere v bloku na Preradovičevi v Mariboru





Hodniki so “umazani, popljuvani, poscani… v smetnjaku so se zaredili hrošči in modni,” so besede, s katerimi nam je stanovalec B opisoval nevzdržne razmere, ki jih njegova družina doživlja na Preradovičevi ulici v Mariboru . “Pošiljam vam še slike balkonov, ki so gnili, vendar jih sklad noče popravit in je v marsikaterem stanovanju prisotna vlaga,” razlaga stanovalec B.

V blokih na Preradovičevi ulici 17, 17a in 17b naj bi že tri leta vladale nevzdržne razmere. “Najbolj nas skrbi za zdravje naših otrok, ki pač morejo hodit po vsej tej svinjariji in žal vso to svinjarijo in izločke na podplatih prenašamo v stanovanja,” piše stanovalec B. Zagotavlja, da so o težavah že zdavnaj obvestili Javni medobčinski stanovanjski sklad (JMSS) Maribor, ampak “se izgovarjajo iz leta v leto, da bodo zadevo uredili,” dodaja stanovalec B. Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman na naša vprašanja še ni odgovorila.

Foto: stanovalec B.
Foto: stanovalec B.

Otrokom nevaren okoliš?
Pomanjkanje igralnih površin za otroke in neredno košnjo zelenic, kjer po besedah stanovalca B raste dvometrska trava, bi še morda razumeli. Nikakor pa ne morejo razumeti umazanije in ostalih nevarnosti, ki so jim izpostavljeni njihovi otroci. “Vse je polomljeno, poscano, popljuvano in se bojimo za zdravje naših otrok. Z besedami se težko opiše, ker človek sploh ne ve kje bi začel, preveč je vsega. Imamo velik problem z iglami od narkomanov, ki ležijo vsepovsod okrog bloka, pa te igle niso od romov,” navaja stanovalec B, ki se je odločil zadevo predati medijem, ker s svojimi opozorili in prošnjami na JMSS Maribor ničesar ni dosegel.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.