12:23, sob, 20. Apr

FOTO: Ob dnevu zemlje Snaga izvedla čistilno akcijo





Vlagajmo v naš planet je letošnje geslo Dneva zemlje, ki ga vsako leto obeležujemo 22. aprila. Za ohranjanje biotske raznovrstnosti je pri nas ključno naravovarstveno omrežje Natura 2000.

Z Naturo 2000 ohranjamo živalske in rastlinske vrste, habitatne tipe ter območja, ki so pomembni na slovenski, evropski in svetovni ravni.

Za upravljanje območij Natura 2000 v Sloveniji vlada v sedemletnih intervalih določa cilje in ukrepe, za njihovo izvajanje pa so zadolžene javne službe varstva narave in druge javne službe. Ohranjanje omrežja Natura 2000 na terenu pa sloni na sodelovanju z deležniki in lastniki. Poleg tega so na območjih Natura 2000 v teku različni projekti, kot so LIFE AMPHICON za varstvo dvoživk in obnovo njihovih habitatov, LIFE SySTEMATIC za sonaravno gospodarjenje z gozdovi v času podnebnih sprememb in številni drugi, s katerimi soprispevamo k ohranjanju in varovanju narave.

V območjih Nature 2000 so mogoče različne gospodarske in družbene dejavnosti, pri čemer si prizadevamo za čim večje vključevanje in sodelovanje z organizacijami s področja varstva narave, gozdarstva, kmetijstva, ribištva in upravljanja voda. Lastniki kmetijskih in gozdnih zemljišč lahko vstopajo v različne ukrepe kmetijske in gozdarske politike, kjer so jim na voljo finančna nadomestila za spremenjeno rabo zemljišč. Spoštujmo Zemljo, stopimo skupaj in vlagajmo v naš planet!

Svetovni dan Zemlje obeležujejo tudi v biosfernih območjih v Sloveniji.

Snaga z čistilno akcijo

“𝘛𝘢 𝘥𝘢𝘯 𝘯𝘢𝘴 𝘰𝘱𝘰𝘮𝘪𝘯𝘫𝘢, 𝘥𝘢 𝘫𝘦 š𝘦 č𝘢𝘴 𝘻𝘢 𝘳𝘦š𝘪𝘵𝘦𝘷 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘦𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘥𝘢 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘪𝘻𝘣𝘦𝘳𝘦𝘮𝘰 𝘶𝘴𝘱𝘦š𝘯𝘰 𝘪𝘯 𝘵𝘳𝘢𝘫𝘯𝘰𝘴𝘵𝘯𝘰 𝘱𝘳𝘪𝘩𝘰𝘥𝘯𝘰𝘴𝘵 𝘵𝘦𝘳, 𝘥𝘢 𝘰𝘣𝘯𝘰𝘷𝘪𝘮𝘰 𝘯𝘢𝘳𝘢𝘷𝘰 𝘪𝘯 𝘻𝘨𝘳𝘢𝘥𝘪𝘮𝘰 𝘻𝘥𝘳𝘢𝘷 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘦𝘵 𝘻𝘢 𝘯𝘢š𝘦 𝘰𝘵𝘳𝘰𝘬𝘦. 𝘝𝘦𝘭𝘪𝘬𝘰 𝘫𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘳𝘰č𝘪𝘫 𝘪𝘯 𝘢𝘬𝘵𝘪𝘷𝘯𝘰𝘴𝘵𝘪, 𝘬𝘫𝘦𝘳 𝘴𝘦 𝘭𝘢𝘩𝘬𝘰 𝘵𝘢𝘬𝘰 𝘱𝘰𝘴𝘢𝘮𝘦𝘻𝘯𝘪𝘬𝘪 𝘬𝘰𝘵 𝘱𝘰𝘥𝘫𝘦𝘵𝘫𝘢 𝘢𝘯𝘨𝘢ž𝘪𝘳𝘢𝘮𝘰 𝘻𝘢 𝘣𝘰𝘭𝘫š𝘪 𝘱𝘭𝘢𝘯𝘦𝘵,” so zapisali na Snagi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.