09:47, pon, 16. Maj

FOTO: Ob železniški progi najdena bomba težka okoli 200 kilogramov

Policijska uprava Maribor je bila danes ob 9.50 s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je bilo na delovišču v bližini železniške postaje Pragersko najdeno neeksplodirano eksplozivno sredstvo.

Policijska patrulja je zavarovala kraj dogodka, na kraj najdbe je prišel dežurni pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, ki je ocenil, da gre za neeksplodirano bombo iz II. svetovne vojne, dolžine približno en meter in premera 25 cm, ter težko okoli 200 kg. Pirotehnik je na kraju neeskplodirano bombo deaktiviral in bo s strani pristojnih služb kmalu odpeljana s kraja najdbe.

Začasno zaustavljen promet

Policijska patrulja je ustrezno zavarovala lokacijo najdbe, Slovenske železnice so začasno ustavile promet na relaciji Pragersko – Ptuj, neposredne nevarnosti zaradi deaktivacije za okolico ni. Kljub temu, zaradi zagotavljanja varnosti, policisti apelirajo na vse, da se pred odvozom ne približuje lokaciji najdbe. Čez nekaj ur pa so mariborski policisti sporočili: “Obveščamo vas, da so pirotehnik iz Uprave za zaščito in reševanje, bombo v Pragerskem varno odstranili, odstranitev je potekala brez posebnosti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *