12:23, pet, 29. Mar

FOTO: Obnova večnamenskega športnega igrišča z umetno podlago





Na pobudo mlajših občanov in športnih društev je bila v občinski proračun v Občini Rače-Fram za leto 2021 umeščena tudi investicija v športne objekte.

Posledično so na občini pristopili k izvedbi dodatnih večnamenskih športnih površin na prostem. Otvoritev novega športnega igrišča v Račah pomeni veliko pridobitev za lokalno skupnost, predvsem za mladino, saj bo z novo pridobitvijo omogočeno izvajanje športnih dejavnosti na prostem skozi vse leto. Gre za prvo tovrstno igrišče z umetno podlago v Račah, ki z vidika aktivnega preživljanja prostega časa nedvomno predstavlja dodano vrednost.

Uspešno kandidirali na javnih razpisih

Občina Rače-Fram se je v prvi polovici letošnjega leta prijavila na javne razpise za pridobitev nepovratnih sredstev za sofinanciranje športnih objektov. V Račah so prijavili objekt Obnova večnamenskega športnega igrišča v Račah. “Na javnih razpisih smo uspešno kandidirali za sofinanciranje večnamenskega športnega objekta in pridobili nepovratna sredstva Fundacije za šport, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na Javnem razpisu za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo v letu 2021 ter Nogometne zveze Slovenije,” pojasnijo na občini.

Zahteven projekt

Skupna investicijska vrednost objekta Obnova večnamenskega športnega igrišča v Račah je bila vredna 118.492,76 evrov, od navedena zneska so pridobili skupaj 51.467,66 evrov nepovratnih sredstev. Investicija je zajemala rušitev obstoječe asfaltne površine, ureditev odvodnjavanja, pripravo podlage z vgradnjo gramoza, izvedbo opornega zidu za potrebe širitve igralne površine, namestitev stebrov in varovalnih mrež, napeljavo elektro vodov za potrebe osvetlitve igralne površine ter ureditev okolice objekta. Na osnovi javnih razpisov je bilo za dobavo in montažo opreme izbrano podjetje FS Group d.o.o., medtem ko je gradbena dela izvajal najugodnejši ponudnik podjetje Predan d.o.o.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.