01:39, sob, 10. Avg

FOTO: Odkrili laboratorij za izdelavo sintetičnih drog





Mariborski kriminalisti in policisti so ta teden, 12. oktobra 2016, uspešno zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Med preiskavo so odkrili laboratorij za izdelavo sintetičnih drog, zasegli več prepovedane sintetične droge in odvzeli prostost štirim osumljencem: trem osumljencem in eni osumljenki, starim od 22 do 27 let, doma iz Maribora in okolice.

Osumljenci naj bi v sostorilstvu izvrševali kazniva dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 20. členom istega zakonika in druga kazniva dejanja, o katerih pa policisti še vedno zbirajo obvestila in dokaze.

FOTO: PU Maribor
FOTO: PU Maribor

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor je pojasnil, da so že v juniju zaznali pojav skupine, ki bi lahko proizvajala ali pa razpečevala sintetične droge.

Robert Munda, FOTO: PU Maribor
Robert Munda, FOTO: PU Maribor

Vse od takrat pa do nekaj dni nazaj smo zbirali obvestila, potem pa smo ugotovili in opravili več hišnih preiskav, pri tem pa ugotovili, da se je dejansko na območju Maribora in okolice zbrala skupina posameznikov, ki je ta kazniva dejanja opravljala. Opravili smo štiri sklope hišnih preiskav in zasegli predmete, ki so to potrjevali,” je dejal Munda.

V preiskavi so zasegli tudi nezakonit laboratorij za izdelavo sintetičnih drog z vso potrebno opremo (kemikalije, tehnična sredstva, navodila, predhodne in vmesne sestavine, končne produkte, kisline, topila, tehnična sredstva – steklene posode, gorilnike, jeklenke, opremo za destiliranje, tabletirni stroj za izdelavo tablet z različnimi logotipi ipd.).

FOTO: PU Maribor
FOTO: PU Maribor

Kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zoper štiri osumljence. Enega od njih, utemeljeno osumljenega, da je v sostorilstvu izvršil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so včeraj, 13. oktobra, s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.